Индустриалните федерации на КТ "Подкрепа" организират протест в София в

...
Индустриалните федерации на КТ "Подкрепа" организират протест в София в
Коментари Харесай

КТ Подкрепа организира протест в защита на добива и преработката на български лигнитни въглища

Индустриалните федерации на КТ "Подкрепа " провеждат митинг в София в отбрана на добива и преработката на български лигнитни въглища, заяви на конференция в централата на синдиката Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа ". В протестното шествие се чака да се включат към три хиляди души.

В началото на декември в Катовице, Полша ще се състои 24-та Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменение на климата. Очакваме и настояваме държавното управление да изготви Национален проект за климата и енергетиката, отчитащ действителността в енергийния бранш и следствията за българската стопанска система. В момента България няма Национална енергийна тактика и стратегия за бъдещето за развиването на бранша, декларират от синдиката. Европейска комисия да ползва диференциран модел към обособените страни, по отношение на тяхното положение и вероятности за развиване, сподели Манолов. В България главен източник на сила е АЕЦ "Козлодуй ", а ТЕЦ-овете оказват помощ, когато потреблението се усили и в случай че те спрат, може да има дефицит, тъй като няма и от кое място да се внесе сила, добави президентът на синдиката.

Протестното шествие ще мине през централата на Европейската комисия, Министерството на стопанската система, президентството, Министерски съвет и КЕВР, Министерството на енергетиката и Министерство на околната среда и водите, заяви Димитър Манолов.
Цената на електрическата енергия се усилва, само че цената на въглищата не се подвига, обявиха от синдиката. Ако мините не могат да създават въглища, то и ТЕЦ-овете не могат да работят, показаха от КТ "Подкрепа ".

България съвсем половината от електрическата енергия се създава от въглища, локално произвеждане. Намаляването на тази стопанска система ще ликвидира напълно български отрасъл, в който са заети общо 150 хиляди души, обявиха от синдиката.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР