Индонезийското правителство съобщи днес, че загиналите от опустошителното земетресение и

...
Индонезийското правителство съобщи днес, че загиналите от опустошителното земетресение и
Коментари Харесай

1234 станаха загиналите от труса и цунамито в Индонезия

Индонезийското държавно управление заяви през днешния ден, че починалите от опустошителното земетресение и последвалата вълна цунами на остров Сулавеси са станали 1234, увеличавайки известия ден по-рано брой – 844, съобщи Агенция Франс Прес.

Часове по-рано бяха открити телата на 34 студенти по теология в черква на острова Сулавеси, потърпевша от земетресението в петък с магнитуд 7,5 по Рихтер.

Аула Ариани - говорителка на локалния Червен кръст посочи, че 86 студенти, взели участие в религиозна работа в окръг Сиги Биромару, в северната част на острова, в началото били оповестени за изчезнали. Не се знае ориста на останалите 5-ама.

Говорителката означи, че мястото, на което работят избавителните екипи, е труднодостъпно и най-големият проблем е, че би трябвало да се придвижват пешком в калта час и половина, носейки телата.

Най-малко осем чужденци са оповестени за изчезнали на остров Сулавеси, заяви индонезийската организация АНТАРА, представена от ТАСС.

Спасителните екипи към момента не са разкрили по един жител на Белгия и Република Корея, както и шестима французи, декларирал представител на службата за попречване на стихийни бедствия.

По последни данни в потърпевшите от стихията обитаеми места на остров Сулавеси са се намирали 114 чужденци, измежду които жители на Виетнам, Германия, Испания, Китай, Малайзия, Сингапур и Тайланд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР