Индонезия подписа 11 бизнес споразумения с Обединените арабски емирства на

...
Индонезия подписа 11 бизнес споразумения с Обединените арабски емирства на
Коментари Харесай

Индонезия и ОАЕ подписаха серия от търговски споразумения за близо 23 млрд. долара

Индонезия подписа 11 бизнес съглашения с Обединените арабски емирства на обща стойност 314,9 трилиона рупии (23 милиарда долара), включващи вложения в енергетиката и други браншове, съобщи индонезийският президент Джоко Уидодо, представен от Ройтерс.

През уикенда Уидодо се срещна с шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян по време на формалното си посещаване в Абу Даби. Президентът Уидодо, който стартира втория си мандат през октомври, има предпочитание да усили задграничните вложения, с цел да помогне за основаването на работни места и да ускори растежа в най-голямата стопанска система в Югоизточна Азия, където икономическият напредък се задържа на към 5% от няколко години.

В нефтохимическия и газовия бранш Националната петролна компания на Абу Даби подписа покупко-продажби с индонезийските компании Pertamina и Chandra Asri Petrochemicals, измежду които и съглашение за доставка на 528 000 тона течен нефтен газ (LPG) на Pertamina до края на 2020 година Преди да дойдат в Абу Даби, индонезийските министри са обрисували някои от покупко-продажбите, в това число и съглашение сред компанията Pertamina и Националната петролна компания на Абу Даби за модернизиране на рафинерия в Балонган, Западна Ява.

Уидодо съобщи, че са подписани и пет държавни съглашения, обхващащи образованието, опазването на здравето, селското стопанство и битката с тероризма. Според известията индонезийският президент и шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян са разискали също и проект за основаване на върховен фонд, в който японската Softbank и американската интернационална организация за финансиране на развиването (IDFC) са заинтригувани да вземат участие.

ОАЕ биха могли да употребяват фонда за вложение в развиването на препоръчаната от Индонезия нова столица в провинция Източен Калимантан на остров Борнео.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР