Индонезия отрече израелските твърдения, че болница, построена в Газа с

...
Индонезия отрече израелските твърдения, че болница, построена в Газа с
Коментари Харесай

Индонезия отрече твърденията на Израел за болницата в Газа

Индонезия отхвърли израелските изказвания, че болница, издигната в Газа с индонезийско финансиране, се намира над мрежа от тунели на " Хамас " и покрай площадка за изстрелване на ракети, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Болницата, ситуирана в Бeйт Лахия, в северната част на Ивицата Газа, е издигната с дарения от индонезийци и няколко благотворителни групи през 2011 година

Индонезийската болница в Газа е " оборудване, издигнато от индонезийския народ напълно с филантропична цел и за облекчаване на медицинските потребности на палестинците в Газа ", се псочва в изказване на индонезийското външно министерство от през днешния ден.

Ден по-рано представителят на израелската войска Даниел Хагари съобщи, че индонезийската болница е издигната на място, под което има мрежа от тунели на " Хамас ", и организацията употребява региона като база за изстрелване на ракети към Израел.

" Ще ви покажа за какво са построили болничното заведение там. Не е изненадващо, че " Хамас " построи болничното заведение върху терористичната си инфраструктура ", сподели Хагари във видеоизявление, оповестено от израелската войска в ЮТюб.

Израелската войска също така показа, съгласно нея, доказателства за съществуването на площадка за изстрелване на ракети на 75 метра от болничното заведение.

Индонезийското министерство на външните работи отхвърли тези изказвания за болничното заведение, която, както и други медицински центрове в разкъсваната от войната линия Газа, сега лекува пациенти на повече от 100 % от своя потенциал. Индонезийската благотворителна организация " MER-C ", която ръководи болничното заведение, също отхвърли израелската теза, че оборудването е употребявано от " Хамас ".

" Това, в което Израел ни упреква, може да е причина за офанзива против индонезийската болница в Газа ", съобщи през вчерашния ден в Джакарта ръководителят на " MER-C " Сарбини Абдул Мурад.

Движението " Хамас " неведнъж е отхвърляло сходни обвинявания, отбелязва Агенция Франс Прес. В неделя то изрази подготвеност да разреши на интернационалните наблюдаващи да инспектират лечебните заведения в търсене на доказателства за потреблението им от негови бойци.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР