Индоктринация на президента Си Дзинпин, актуализация на китайския марксизъм и

...
Индоктринация на президента Си Дзинпин, актуализация на китайския марксизъм и
Коментари Харесай

Големи промени и култ към личността идват в Китай

Индоктринация на президента Си Дзинпин, актуализация на китайския марксизъм и въвеждане на нови управнически коцепции.

Такива вести се чакат от идния конгрес на Китайската комунистическа партия – управителният орган във втората най-голяма стопанска система и най-населената страна в света.

Гардиън: Задава се сериозен спор сред Съединени американски щати и Китай

Китайците провокираха „ Епъл”

За идни промени в устава по време на конгреса, който ще стартира на 18 октомври, осведоми държавната организация „ Синхуа”.

Промените към този момент са разисквани в границите на Политбюрото на ККП и включват „ основни теоритични възгледи” и „ бездънен статегически смисъл”. Те ще бъдат дебатирани и на самия 19-ти конгрес.

Президентът и водач на партията желае да заложи своята управителна идеологическа теория в устава, разясняват от Ройтерс.

За близо 5 години ръководство Си Дзинпин укрепи властта си с поредност от стъпки. Той се сложи отпред по едно и също време на основните стопански промени и ускори ролята си като боен главнокомандващ.

The Communist Party of China will amend its constitution at the upcoming national congress https://t.co/aKzK5HxLcV pic.twitter.com/MRoOHc06aI
— People's Daily,China (@PDChina) September 19, 2017
Ключов индикатор за въздействието на Си ще бъде дали ще успее да вкара личното си име в устава на комунистическата партия, считат от западната организация.

Така той ще застане до двамата колоси, на чийто идеологии е построен сегашен Китай – Мао Дзедун и Дън Сяопин. Мао е индивидът, наложил комунистическата власт в голямата страна след Втората международна война. Дън Сяопин пък изкара бизнес капацитета на Китай на интернационалните пазари и по този начин направи от страната стопански колос, който заобиколи краха на социализма в Източния блок.

Следващите президенти на Китай Цзян Цзъмин и Ху Дзинтао направиха промени в устава на партията, само че постулатите им останаха вътре без да се загатват имената им.

A Communist Party gathering in China will test Xi Jinping’s power https://t.co/PjAQKRuQbc
— The Economist (@TheEconomist) September 12, 2017
Управлението на Си досега се откроява с няколко целта. Той поведе огромна вътрешнопартийна промяна, която смъкна от власт огромен брой корумпирани или считани за несменяеми ръководители на локално и национално равнище. Същинската власт на партията бе укрепена по едно и също време с концентрация и с голям брой удари против гражданското общество и свободното слово в огромната страна.

Си поведе военни, обществени и стопански промени, а основна в ерата на световното осведомително общество е и концепцията му за „ интернет сувернитет” – всяка страна има право да управлява личното си онлайн пространство. Именно на тази база се постанова цензурата върху голям брой уеб сайтове, недостъпни в Китай.

Макрон: За да не бъдем ръководени от Съединени американски щати и Китай

Пътят на Китай към международно владичество

Предстоящите промени „ въз основа на новата конюнктура и задания ще укрепят социалистическото развиване с китайска характерност и градежа на партията ", отбелязва китайската държавна организация.

Поправките в устава ще обиден най-актуалната "китаизация " на марксизма, нови управнически концепции и "прясно насъбран опит " в усилването на управителната роля на партията.

Проектът с предложенията ще бъде показан на партиен пленум една седмица преди конгреса. Така ще бъде формиран и дневния ред на основното събитие.

Experts from Europe, US, Asia eager to see how 19th Communist Party of China National Congress evolves next month.https://t.co/VkdHhvcEiO
— China Daily (@ChinaDailyUSA) September 18, 2017
Самите промени идват в комплицирана геополитическа конюнктура за Китай. През последните години страната срещна проблеми поради забавянето на темповете на икономическия й напредък. Същевременно в Съединени американски щати, най-голямата международна стопанска система, бе определен за президент Доналд Тръмп, в чиято акция беше основно разбирането за Пекин като пазарен зложелател.

Китай би трябвало да се оправя с тези провокации посред към този момент почнала своя икономическа агресия на доста места в света, в това число на Балканския полуостров, където огромен брой основни капиталови планове се осъществят от нейни компании.

Азиатската страна също по този начин е от голямо значение за рецесията на Корейския полуостров. Китай е главен стопански и политически сътрудник на комунистическия режим в КНДР, който продължава да показва военна мощност и да тормози Америка и азиатските й съдружници Южна Корея и Япония.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР