Индийският министър-председател Нарендра Моди днес обеща твърд отговор на вчерашното

...
Индийският министър-председател Нарендра Моди днес обеща твърд отговор на вчерашното
Коментари Харесай

След кървавата баня в Кашмир: Индия напълно ще изолира Пакистан

Индийският министър-председател Нарендра Моди през днешния ден даде обещание корав отговор на вчерашното нахлуване с кола бомба в Кашмир, при което бяха убити 44 паравоенни, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Индия упреква за офанзивата прилежащ Пакистан и съобщи, че ще обезпечи " цялостна изолираност " на Пакистан.

Нападението против боен ескорт в индийския щат Джаму и Кашмир, където управляващите се борят против бунтовници, е най-смъртоносното в района от десетилетия. То бе осъществено броени месеци преди ръководещата в Индия националистическа партия на Моди " Бхаратия джаната " (Индийска национална партия) да се яви на парламентарни избори, които се обрисуват сложни за нея, отбелязва Ройтерс.

" Ще дадем отговарящ отговор, няма да бъде разрешено на нашия комшия да ни дестабилизира ", сподели индийският министър председател в тирада, малко откакто свика съветниците си по сигурността, с цел да обмислят отговор на нападението, което предизвика вълна от яд в обществените мрежи и претенции за отмъщение.

Кой пое отговорност за офанзивата

Отговорност за офанзивата пое основаната в Пакистан формация " Джаиш е Мохамад " (Армията на Мохамед). Това стана малко откакто нападател самоубиец вряза кола, натъпкана с експлозиви, в рейс със чиновници на Централните аварийни полицейски сили.

Индийското държавно управление сподели, че разполага с неопровержими доказателства за присъединяване на Пакистан в нападението. Пакистан отхвърли да е забъркан в офанзивата.

Реакцията на Делхи: Пълна изолираност
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР