Индия наложи ограничения върху вноса на лаптопи, таблети и персонални

...
Индия наложи ограничения върху вноса на лаптопи, таблети и персонални
Коментари Харесай

Индия ограничи вноса на лаптопи, таблети и компютри

Индия наложи ограничавания върху вноса на преносими компютри, таблети и лични компютри, съобщи Ройтерс. Новите правила изискват приемането на специфичен лиценз за импорт на тези артикули.

Решението " може да удари тежко " компании като Apple, Dell и Samsung, добавя организацията, и да ги принуди да подтикват производството на своите артикули в предприятия в Индия.

Според The ​​Indian Express, цитирайки Генералната дирекция за външна търговия на Индия, има изключения от новите правила. Например, рестриктивните мерки не важат за компании, които употребяват компютърни технологии в главната си активност.

Освен това лиценз за импорт няма да се изисква при преместване на компютри в персонален багаж, както и при поръчка на доставка на не повече от един продукт от ограничаващия лист.

Лаптопи, таблети и лични компютри съставляват към 1,5% от общия годишен импорт на Индия, като близо половината от тях идват от Китай, заяви Ройтерс, базирайки се на държавни данни. Много Apple iPad и преносими компютри Dell се внасят в страната, а...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР