Ръстът на индийския внос е особено забележим в Обединеното кралство

...
Ръстът на индийския внос е особено забележим в Обединеното кралство
Коментари Харесай

Индия измества Китай в доставките на електроника на Запада

Ръстът на индийския импорт е изключително видим в Обединеното кралство и Съединени американски щати на фона на възходящото геополитическо напрежение с Китай. Ако през ноември 2021 година целият експорт на електроника от Индия за Съединени американски щати възлизаше на 2,51% от китайските доставки, то през 2023 година делът му се усили до 7,65%. В Обединеното кралство тази цифра се е нараснала от 4,79% на 10%. Индия също по този начин е нараснала доставките за Австралия, Канада и Нова Зеландия.

Според организацията индийските управляващи притеглят производители на електроника с преференциални условия. Те понижават налозите, опростяват процедурата за придобиване на земя и обезпечават финансова поддръжка.

Най-големият цех за произвеждане на смарт телефони, Samsung Electronics, се намира в Индия. Освен това Apple създава минимум 7% от всички iPhone в страната посредством подизпълнителите Foxconn Technology Group и Pegatron.

През декември 2023 година специалистите към този момент говореха за преимуществата на индийския пазар. Те показаха високите темпове на стопански напредък и равнищата на ползване като основни фактори...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР