Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ е бляскав финал за

...
Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ е бляскав финал за
Коментари Харесай

Харисън Форд попари надеждите на феновете

„ Индиана Джоунс и реликвата на ориста “ е блестящ край за един от най-великите кино герои на всички времена. Макар и пред пенсия, световноизвестният археолог е на крачка от опцията да промени хода на цивилизацията в следващо грандиозно премеждие. Но Харисън Форд попари всевъзможни очаквания на еуфоричните почитатели: „ Няма да ви подлъгвам. Това е моето последно присъединяване. Мисля, че направихме всичко, което желаех да изградя в този облик. Ако някой желае нещо друго, дано продължи. Аз завърших. Мисля, че Дженифър Лопес би била фантастична в ролята на Индиана Джоунс “, откровено-ироничен е киноасът.   

Екшънът е виртуозно фиктивен и сбъднат. Участниците в него с лекост минават през страни и столетия – стартират през 1944 година в сърцето на Европа, която се бори с Хитлер, с цел да продължат през 1969-та в Ню Йорк, Танжер и Атина, а след това да се върнат с епохи обратно. Конфликтите на планетата са майсторски маркирани, с цел да стане ясно за следващ път, че жестоките идиотщини са едни и същи – от Римската империя, през нацизма, до кретенизмите на Студената война и жертвите във Виетнам. Професор Джоунс попада в ужасна обстановка, откакто американското държавно управление вербува някогашни врагове от Втората международна война, с цел да изпревари Съюз на съветските социалистически републики в надпреварата за преодоляването на космоса. Волер – някогашен нацист и сегашен член на НАСА, работи за кацането на Луната, само че е решен да прекрои света. Сблъсъкът с археолога е неминуем. На сцената се появява Хелена – кръщелница и последна авантюристка, щерка на починал другар. В функциите са още Джон Рис Дейвис, Фийби Уолър-Бридж, Мадс Микелсен, Бойд Холбрук, Антонио Бандерас, Тоби Джоунс, Томас Кречман, Шонет Рене Уилсън, Оливър Рихтерс.
-->
Харисън Форд е в стихията си – от първите подиуми, в които е подмладен от по този начин известния в последно време изкуствен интелект и технологията за унищожаване на стареенето FaceSwap, до носталгичния край. Филмът превзема с цитати, асоциации, метафори, препратки – всеки, който добре познава вселената „ Индиана Джоунс “ изживява огромно наслаждение. Наивизмът минава в подигравка, възторгът в жлъч - колкото и да са напреднали чудесиите, те няма по какъв начин да пресъздадат човешките страстите.

На кинофестивала в Кан, където беше премиерата на " Индиана Джоунс и реликвата на ориста ", Харисън Форд изясни, че се усеща добре в кожата си. " Не поглеждам обратно и не споделям: " Иска ми се още веднъж да съм това момче ", тъй като няма да е истина. Беше ужасно да съм млад, само че, по дяволите, бих могъл да съм мъртъв, а аз просто съм по-възрастен ". Режисьорът на кино лентата Джеймс Манголд също разяснява, че изкуственият разсъдък не може да размени индивида и възприятията му. Харисън Форд продължава напред - ще снима още най-малко по един сезон на уестърн сериала " 1923 " и комедията " Shrinking ". Изключително положително усещане прави партньорката на Форд - Фийби Мери Уолър-Брид, позната на всеобщата аудитория от филмите „ Сбогом, Кристофър Робин ", „ Соло: История от Междузвездни войни “ и „ Желязната лейди “,  от сериалите „ Fleabag “ и „ Убивайки Ийв “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР