Имунотерапия, която забавя развитието на диабет тип 1, беше одобрена

...
Имунотерапия, която забавя развитието на диабет тип 1, беше одобрена
Коментари Харесай

В САЩ одобриха имунотерапия, забавяща развитието на диабет тип 1

Имунотерапия, която забавя развиването на диабет вид 1, беше утвърдена от регулаторите в Съединени американски щати, заяви Би Би Си.

Според специалисти Teplizumab бележи " нова епоха " в лекуването на диабета, тъй като за първи път нападна главната причина за положението, а освен признаците.

Медикаментът препрограмира имунната система, тъй че да прекрати неправилната офанзива на клетките на панкреаса, които създават инсулин. Това евентуално ще проправи пътя за утвърждението му и в други страни, предвиждат експертите.

Около 8,7 милиона души имат диабет вид 1 по света. В Обединеното кралство болестта визира 400 000 души, в това число повече от 29 000 деца.

При диабет вид 1 имунната система (която нормално се бори с бактериите и вирусите) неправилно нападна основни кафези в панкреаса, които създават инсулин.

Инсулинът има решаваща роля за организма, защото му оказва помощ да преобразува захарта в сила. Повечето модерни лечения са с фокус върху хората, които одобряват инсулин, с цел да поддържат естествени равнища на кръвната си захар.

Проучване, осъществено през 2019 година сподели, че лекарството е забавило развиването на болестта при хора в преддиабетно положение приблизително с три години.

Според учените това закъснение е доста достижение, изключително за младежи, на които няма да се постанова да одобряват инсулин и да наблюдават кръвната си захар всекидневно.

Експертите допускат, че този метод ще бъдат отсрочени предотвратени бъбречни или очни затруднения, типични за заболяването.

Според Рейчъл Конър от благотворителната организация JDRF в Обединеното кралство, която отчасти финансира клиничните изпитвания, " това е начало на нова епоха в лекуването на диабет вид 1.

Това е първият път, когато можем да нападаме аргументите за развиване на това положение и да помогнем за смяна на процеса, тъй че към този момент да не лекуваме единствено признаците. След като можем да създадем това, можем да намерим други способи за по-добри резултати за по-дълъг интервал, твърди Рейчъл Конър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР