Имунизираните с първа доза от ваксините срещу COVID-19 деца у

...
Имунизираните с първа доза от ваксините срещу COVID-19 деца у
Коментари Харесай

Ваксинираха хиляди деца, колко са учениците с две дози у нас

Имунизираните с първа доза от имунизациите против COVID-19 деца у нас са 16 195. Със приключена имунизация са 12 136. До момента са сложени общо 28 331 ваксини при деца от 12 до 17 година, в това число.

Това оповестиха от Министерството на здравеопазването. " Децата над 12-годишна възраст могат да бъдат имунизирани против COVID-19 с имунизациите на производителите Pfizer/BioNTech и Moderna. Имунизирането се реализира по общия ред, като е належащо единият от родителите да попълни формуляра за осведомено единодушие. Родителите на деца, навършили 12 година, би трябвало да знаят, че имунизирането срещу коронавирусната зараза не замества ваксинопрофилактика във връзка с другите инфекциозни болести. Следете имунизационния календар на детето, за бъде то защитено от други ваксинопредотвратими вируси и бактерии ", предизвестяват от здравното ведомство.

Не е належащо майките с открита коронавирусната зараза да стопират кърменето на детето – посредством кърмата детето не може да се болести с COVID-19. Достатъчно е при кърмене майката да съблюдава общите ограничения за носене на маска, миене на ръцете и стерилизация. “След имунизация против COVID-19 в майчиното мляко се откриват нараснали IgG антитела. Колкото по-високо е равнището на антителата в кръвта на майката, толкоз по-високо е равнището на антителата в майчиното мляко, като най-високите стойности се откриват 1-2 седмици след използването на втора доза от иРНК имунизациите. Въпреки това защитният резултат на тези антитела при бебета на имунизирани майки към момента не е потвърден “, показват учените от института „ Роберт Кох “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР