Имунизирането против грип може да помогне на организма да се

...
Имунизирането против грип може да помогне на организма да се
Коментари Харесай

Ваксините срещу грип спират и коронавируса

Имунизирането срещу грип може да помогне на организма да се отбрани от COVID-19, сочат резултати от изследване в Нидерландия, представено от Ройтерс.

Медицински чиновници, които са се ваксинирали предходната година против грип, е по-малко евентуално да се заразят с новия ковид спрямо неимунизираните, открило изследването.

При лабораторни проби откривателите разкрили, че миналогодишната противогрипна ваксина може да накара здравите кафези да отговорят по-ефективно освен на вируса на грипа, само че и на новия ковид. Когато анализирали равнищата на болест с Ковид-19 измежду личния състав на болничното заведение, учените открили, че броят на инфектираните е с 39 на 100 по-малък измежду имунизираните против грип.

" Тези данни, дружно с сходни самостоятелни изследвания, приказват за евентуален удобен резултат на противогрипната ваксина и против инфлуенца, и против Ковид-19 ", считат създателите на изследването. " Това би могло да значи, че противогрипната ваксина може да предложи частична отбрана и против двете инфекции тази зима ", пишат те в публикация в електронното библиотека medRxiv.

" Сметнахме за значимо да публикуваме тези резултати, тъй като противогрипната ваксина към този момент е достигнала до огромна група хора ", написа ръководителят на проучването Михай Нетеа от медицинския център на университета Радбауд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР