Имунитетите на тези депутати от БСП, които са излъчвали закрито

...
Имунитетите на тези депутати от БСП, които са излъчвали закрито
Коментари Харесай

„Депутати от БСП са за затвора, Рашидов ще ги накаже, като ги наеме да му метат ателието“

„ Имунитетите на тези депутати от Българска социалистическа партия, които са излъчвали закрито съвещание на Народното събрание, би трябвало да бъдат свалени и да има обвинителен акт. Трябва да има правосъден развой и при всички случай приказваме за санкции – отнемане от независимост “.

Това заяви адвокат Николай Хаджигенов пред Actualno.com.

Припомняме, че депутати от парламентарната група на Българска социалистическа партия излъчваха на живо в обществените мрежи закритото съвещание на Народното събрание, на което трябваше да се разиска изпращането на военна помощ за Украйна.

„ Наказанията за парламентарната група на Българска социалистическа партия ще бъдат два типа. Едното ще бъде чисто политическо, като тук включвам и възможното нарушаване на правилника на Народното събрание, което няма да разяснява, тъй като не виждам никакъв смисъл. Другото ще бъде поднесено на идващите избори. Но в случай че съвещанието на Народното събрание е закрито и на него се разисква класифицирана информация, то това е закононарушение и наказателната отговорност е персонална за всеки един народен представител, които го е снимал и излъчил. Нямам визия с какъв гриф е тази информация, само че евентуално е засекретена “, сподели той.

Хаджигенов изясни, че има и нарушаване на Закона за класифицираната информация. „ Там има административни наказания, само че закононарушението гълтам всичко това “, съобщи юристът.

„ Всичките тези нелепости и циркове, всички тези закононарушения, се случват с помощта на това, че прокуратурата у нас не е прокуратура. Тя е прикриватура, работи за този и за онази. Това не е от през днешния ден, сподели той.
Бившият депутат към този момент и тематиката с Шенген.

„ И след това видите ли Австрия и Нидерландия имали стопански ползи. Не. У нас първо няма правораздаване, второ няма народна власт. Това е повода. Не нитратите в краставиците на „ Капитан Андреево “ са проблем, не че не са, а опиатите, които пътуват в двете посоки. Ето това е казусът. Стрелбата по бежанците също е проблем. И след това някакви депутати от Българска социалистическа партия нарушавали закона, пък било закононарушение. На кой му пука в последна сметка “, съобщи той.

„ Те няма да бъдат осъдени за това, а би трябвало. Защото правова страна се гради по този метод. Няма по какъв начин да преследваш законни и политически цели с противозаконни средства “, безапелационен беше Хаджигенов.

А на въпрос дали ръководителят на Народното събрание ще им наложи наказване, Николай Хаджигенов отговори: „ Вежди Рашидов ли? Естествено, че ще им наложи наказване. Ще ги хване да му метат ателието “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР