Имигрантите се оказват виновни и за климатичните промени – поне

...
Имигрантите се оказват виновни и за климатичните промени – поне
Коментари Харесай

"Позеленяването на омразата" - що е то еко-фашизъм

Имигрантите се оказват отговорни и за климатичните промени – най-малко в главите на двама расисти, избили десетки души в двата края на света. Как зелената идея се оказа обвързвана с концепцията за бялото предимство, споделя в. " Вашингтон пост ".

Преди нападенията в Крайстчърч, Нова Зеландия и Ел Пасо, Тексас, двамата терористи са обяснили в детайли в интернет за какво ненавиждат имигрантите. Изненадващо, един от претекстовете им е желанието да защитят природата.

Новозеландският терорист Брентън Тарант се е оповестил за " еко-фашист " и се е гневил на прираста измежду имигрантите. Патрик Крусиъс, който мазета 22 души в Ел Пасо, се е оплаквал от замърсяването на водите, пластмасовите боклуци и американската консуматорска просвета, която ще заплаши идните генерации.

Двамата са образец за събитие, което преподавателката в колежа " Хемпшър " Бетси Хартман назовава, " позеленяването на омразата ". Много бели расисти се интересуват и от отбраната на околната среда, като теоретизират, че има връзка сред опазването на природата и расовото изключване. Особено рисково е, когато нестабилни човеци, склонни към принуждение, се убедят, че би трябвало да подхващат крайни ограничения, с цел да спасят планетата.

Стрелецът от Ел Пасо написа в манифеста си " През целия си живот съм се готвил за бъдеще, което в миг не съществува ".

" Омразата търси да се закачи за нещо "

В последните години придвижването за отбрана на околната среда се придвижи в тъкмо противоположната политическа посока. Сега негови водачи се боят, че белите расисти употребяват " зелени " послания да прикоткат обезпокоени за бъдещето си младежи.

" Омразата постоянно търси опция да се закачи за нещо ", разяснява вицепрезидентът на Националната федерация за дивата природа Мустафа Сантяго Али. " Ето за какво употребяват екологични термини, които съществуват от известно време, само че им придават ново значение ".

" Най-важното нещо е, че екофашизмът е повече израз на концепцията за превъзходството на бялата раса, в сравнение с желанието да се отбрани околната среда ", споделя вицепрезидентът на " Приятели на Земята " Мишел Чан.

Същестува заплаха от " апокалиптизъм ", отбелязва Джон Кристенсен, учител в Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Работата му се концентрира върху използването и злоупотребата с дистопични сюжети за природата. Важно е, споделя той, вярата да се поддържа, в противоположен случай съществува рискът хора да вземат крайни ограничения, в случай че не виждат друга опция.

Кръвта и земята

И двамата убийци не произлизат от зеленото придвижване. В манифестите им се приказва за расата, за културната еднаквост, имиграцията и страха, че белите хора ще бъдат сменени от други раси. Но концепциите им за природата се популяризират от дълго време в националистките среди. Преди крайнодесните шествия в Шарлътсвил през 2017 година, белият расист Ричард Спенсър разгласява манифест, в който говореше за тази тематика.

Опазването на околната среда резонира директно и с нацистката концепция за " кръвта и земята ", за отечеството, което има потребност да бъде прочистено. Идеята, че чистотата и опазването на природата са свързани с чистотата на расата, идва от евгениката, сочи Хартман.

Расистите употребяват и аргумента на природозащитниците, че пренаселеността на планетата е главната причина за проблемите на околната среда. Брентът Тарант стартира манифеста си с " Раждаемостта. Раждаемостта. Раждаемостта " и предизвестява, че имигрантите ще заместят " белите хора, които не се възпроизвеждат ". Патрик Крусиъс пък счита, че " в случай че се отървем от задоволително хора, методът ни на живот ще стане по-устойчив ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР