Имиджът на българския футбол като слаб и некачествен е пречка

...
Имиджът на българския футбол като слаб и некачествен е пречка
Коментари Харесай

Не канят наши треньори в чужбина заради слабия ни футбол

Имиджът на българския футбол като слаб и фалшив е спънка наши треньори да бъдат канени да работят в мощни шампионати и тимове в чужбина. Така счита някогашният национал (5 мача) и футболист на ЦСКА, " Етър " и  " Локомотив " (ГО), а в този момент треньор с много опит в странство (Шотландия, Литва, Украйна, Словакия) - Ангел Червенков (56 г.).

" Имат сериозен проблем българските треньори поради самия имидж на футбола в страната ни. Когато си от Италия, Германия, Испания – на теб са ти отворени пътищата. Такива експерти се търсят и ние доста мъчно се показваме на пазара, тъй като първо се гледат водещите футболни страни. Но мога да кажа, че не отстъпваме на тези треньори. Напротив - срещаме се с тях като съперници и в доста от случаите ние сме спечелили - твърди Червенков пред. -  Защо сърбите са търсени в треньорската специалност? При сърбите има едно национално поддържане между тях. Когато един сърбин е в чужбина, няма да чуете неприятна дума от негов съотечественик. Докато при нас има лека злоба, по различен метод сме изтъкани като нрав. "

Бившият национал смята, че за трагичното показване на националния тим през 2020 година " вината не е единствено на треньорите на националните тимове, а и в качеството на състезателите. "

" Футболистите доста би трябвало да работят, радикално се се трансформирали условията, манталитета и характера, тъй като сегашните млади футболисти мислят, че доста неща се получават наготово. Не - изисква се доста работа, доста труд, ограничения, рационализиране, самостоятелна работа, с цел да се доближат европейските стандарти. Защото ние би трябвало да се съобразяваме с критериите на водещите европейски страни и това, което те задават като правила, в случай че желаеме да побеждаваме мощните тимове. - споделя още експертът. - Няма по какъв начин да станеш добър футболист, в случай че не проявиш жертвоготовност, в случай че нямаш темперамент, в случай че не си подготвен да проливаш кръв и не си подготвен да се учиш непрекъснато. На този стадий нашите футболисти не са подготгвени на положително европейско равнище. "

Що се отнася до подготвяното назначение на треньора на младежкия народен отбор Александър Димитров за селекционер на мъжкия отбор, Червенков се въздържа от коментар за качествата на Димитров, само че прибавя: " България има потребност от български експерт, който да е компетентен, можещ, да е задоволително умел. Все отново би трябвало да е почитан влиятелен експерт, който да има мощен темперамент и да е с добра визитка. В България има задоволително положителни спецалисти и мисля, че БФС би трябвало да се довери на наш треньор. "

Ангел Червенков смята, че " ЦСКА-София " през този сезон може за бъде действителен съперник на " Лудогорец " за купата.

" Наистина, положението на " Лудогорец " не е такова, което е било през годините, само че капацитетът им продължава да е доста огромен. ЦСКА има съществени учредения да натисне педала на газта и всички да дадат всичко от себе си, с цел да се пребори с " Лудогорец ". Имат към този момент нужния тим, усилиха добре състава, въпросът е да го задържат, тъй като, в случай че се продадат съществени футболисти, няма да се получат нещата ", добавя той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР