Името на Явор Колев, бивш директор на Киберпрестъпност“, беше посочено

...
Името на Явор Колев, бивш директор на Киберпрестъпност“, беше посочено
Коментари Харесай

Внимание, измама по e-mail

Името на Явор Колев , някогашен шеф на „ Киберпрестъпност “, беше посочено в e-mail с прикачен документ, в който се твърди, че получателят подлежи на огромен размер санкция. Колев уточни, че писмото остава усещането, че този документ е формален. „ Това са реквизити, които целят да остават усещане у потребителя, че това е същинско писмо, да го накарат да реализира контакт с измамниците и да преведе сумата над 10 хиляди лева Когато потребителят стартира на ревизира логата или моето име ще види, че аз съм някогашен началник, само че се основава усещането, че това е същински документ “, сподели Колев по.

Той акцентира, че потребителите би трябвало да бъдат доста деликатни. „ Правоохранителната система не употребява за подобен вид действие административни санкции. Това е криминализирано в Наказателен кодекс и е закононарушение по смисъла на кодекса “, добави специалистът.

Колев разясни, че това са проведени незаконни групи от африкански страни като Нигерия, Гана, до които мъчно може правоохранителната система на България и на Европейски Съюз да доближи. Той предизвести, че би трябвало да сме доста деликатни в интернет пространството. Колев добави, че Изкуственият разсъдък се употребява, с цел да бъдат измамите по-достоверни.

Колев предизвести, че би трябвало да се следи от какъв източник е e-mail-а. Експертът подчертава и на измамите в обществените мрежи.

По думите му би трябвало да имаме антивирусни стратегии, комплицирани пароли, които да сменяме постоянно, с цел да не станем жертва на киберпрестъпление.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР