Името на Ники Качаров е добре познато на любителите на

...
Името на Ники Качаров е добре познато на любителите на
Коментари Харесай

Ники Качаров за Не-туристическия Египет

Името на Ники Качаров е добре познато на феновете на твърдия ъндърграунд рок от края на 80-те години. Той е основател на групите „ Ера “ и „ Апокалипсис “. Но също по този начин лекар и професор по физика от университета в Лимож и управителен кадър в европейски енергийни компании. Освен във Франция, Ники е живял в Италия, Унгария.

В момента е в Кайро и въпреки и да ръководи петролна компания не се разделя с музиката. Все отново Качаров е създателят на паметното парче „ Българският рок “, превърнато от Георги Минчев в химн. Но тръгвайки от музиката, диалогът с Ники Качаров е за оня Египет, който туристите не виждат.

„ Кайро бе непознат, само че към този момент е мой. И отново удължавам моя престой “ – пее Качаров в авторската си ария, записана в личното му студио в египетската столица. А диалогът за страната на пирамидите, в който въобще не става дума за тях, продължава с въпроса щом в Египет бакшишът в туризма е метод на живот, и в огромния бизнес ли е по този начин. Оказва се, че да. Ники, обаче не се лимитира единствено с петролните покупко-продажби, ами споделя и за тамошните рокаджии, с които от време на време свири. Що се отнася до платноходните кораби, той ги избира за фамилното корабоплаване по Нил по време на отпуската си.

Музикантът и енергиен специалист признава, че в Египет е по-трудно да откажеш покана за посещение, в сравнение с да получиш.

Специално за „ Покана за пътешестване “ Неки изпрати последното си парче „ Лятото е писта за политане “.

Чуйте диалога с него в звуковия файл
Снимки са предоставени от Ники Качаров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР