Имението Невърленд“ има нов собственик. Ранчото в Калифорния, принадлежащо на

...
Имението Невърленд“ има нов собственик. Ранчото в Калифорния, принадлежащо на
Коментари Харесай

Ето кой милиардер взе Невърленд на Майкъл Джексън

Имението „ Невърленд “ има нов притежател. Ранчото в Калифорния, принадлежащо на Майкъл Джексън, където той живя 15 години, бе купено от милиардера Рон Бъркъл, съсобственик на хокейния тим „ Питсбърг Пингуинс “, за 22 милиона $, оповестява АНСА, представена от БГНЕС.



Имотът беше разгласен за продажба през 2014 година за 100 милиона $. През 2017 година той беше изтеглен от пазара заради срутва на цената до 67 милиона $ и компликацията да се откри покупател. Ранчото е закупено от Джаксън през 1987 година за малко над 19 милиона $. Това са 2700 акра, ситуирани в Лос Оливос, покрай Санта Барбара.

Имотът включва къща от 12 000 квадратни метра, басейн, кино, бална зала, пожарна, зоологическа градина и жп гара в жанр „ Дисни “. Поп звездата го притежаваше до гибелта си през 2009 година

 Рон Бъркъл е американски милиардер, създател и ръководещ капиталовия фонд „ Юкайпа “ (The Yucaipa Companies), притежател и на хокейния тим „ Pittsburgh Penguins “. Инвестира и в медийни планове, и в софтуерни компании като SeatGeek, SoundCloud, Uber, Warby Parker, Spotify, Foursquare, в платформата за настаняване Airbnb. Той е прочут и като спонсор на Демократическата партия в Съединени американски щати. В началото на 2020 година при неизяснени условия умря синът му Андрю, едвам на 26 години.

Според „ Уолстрийт джърнъл “ Бъркъл е бил настоятелен консултант на Майкъл Джексън. Представители на милиардера оповестиха на публицистите, че милиардерът счита придобиването на „ Невърленд “ за преференциално влагане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР