Имението на Пабло Пикасо в Мужен в Южна Франция, последен

...
Имението на Пабло Пикасо в Мужен в Южна Франция, последен
Коментари Харесай

Имението на Пикасо в Мужен беше продадено за 20 милиона евро

Имението на Пабло Пикасо в Мужен в Южна Франция, финален дом на великия художник, беше продадено на търг за малко повече от 20 милиона евро на новозеландски предприемач, съобщи Франс прес.


Първоначалната продажна цена, избрана за парцела през месец юни, възлизаше на 18.360 милиона евро, преди новозеладският вложител Райо Уитханидж да наддаде с 10 на 100, с което лотът доближи 20.196 милиона евро.
Четвъртък сутринта никой не оферира по-висока цена и новозеландецът Уитханидж, създател на инвеститорската компания за недвижимости BMB, завоюва търга.

Но с това сагата с имението на Пикасо не завърши. Сега купувачът би трябвало за два месеца да откри нужните средства, с цел да се снабди с недвижимостта. Номинално той е е неин притежател, само че с цел да получи нужните документи той би трябвало да заплати цената ѝ в границите на 60 дни.

В имението на Пикасо в Мужен е живяла неговата вдовица, Жаклин Рок, която се самоубива тук през 1986 година. В него има построена жилищна повърхност от 1700 квадратни метра върху терен от над три хектара с прелестен аспект към залива на Кан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР