BBC съобщи, че ще прави документален сериал за шведската активистка

...
BBC съобщи, че ще прави документален сериал за шведската активистка
Коментари Харесай

Правят документален сериал за Грета Тумберг

BBC заяви, че ще прави документален сериал за шведската активистка за околната среда Грета Тунберг, който ще споделя за живота ѝ ще изследва науката зад климатичните промени.

 © БГНЕС
" Поредицата ще наблюдава интернационалния кръстоносен поход на Грета, който като водач на поетата линия против изменението на климата я води до някои от най-необикновените места на Земята, в опитите й да изследва какви дейности могат да бъдат подхванати за ограничение на изменението на климата и вредите, които предизвиква ", оповестиха от Би Би Си (ВВС) Студиос.

Сериалът ще покаже 17-годишната тийнейджърка, която се среща с учени, политици и бизнес магнати, предизвиквайки ги да създадат промени.

" Сериите също ще очертаят личното ѝ пътешестване към зрелостта, до момента в който тя продължава да се сблъсква с действителните международни последствия от бездействието ", се споделя в известието.

Те също ще „ покажат някои от тихите моменти, до момента в който тя написа въздействащите си речи, които в този момент се излъчват и проучват по целия свят ".

Климатичната битка на Тунберг стартира безшумно през август 2018 година, когато тя в началото напусна учебно заведение за три седмици, а по-късно всеки петък, с цел да бъде пред Народното събрание на Швеция с афиш с надпис „ Училищна стачка за климата “. Оттогава нейната активност притегля вниманието на милиони младежи по целия свят.

„ Промените в климата са може би най-важният въпрос от нашия живот, тъй че се усещаме длъжни да създадем авторитетна поредност, която да изследва обстоятелствата и науката зад тази комплицирана тематика “, съобщи Роб Лайдъл, изпълнителен продуцент на BBC Студиос.

" Да можеш да направиш това с Грета е изключителна привилегия, да добиеш вътрешен взор върху това какво е да си международна икона и едно от най-известните лица на планетата. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР