Имайки предвид кой е Васил Божков, със сигурност има договорка.

...
Имайки предвид кой е Васил Божков, със сигурност има договорка.
Коментари Харесай

Важен човек в МВР прогнозира 2-3 години за Васил Божков! Тропоса му убийството на Трактора

Имайки поради кой е Васил Божков, сигурно има сделка. Версии в общественото пространство – доста – персонална храброст, сделка с държавното управление, прокуратурата. Но това са версии, които занапред ще се изяснят, зависи от обстановката, която ще се развие от правосъдното дело. И имайки поради 19-те обвинявания, това ще продължи 2-3 години “.
Това сподели някогашният заместник-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи доцент Милен Иванов в ефира на „ България ON AIR “.
По думите му прокуратурата е систематичен проблем.
„ Коя е личността, която ръководи, няма огромна значение. Променя се малко стилът на ръководство, стилът на работа, само че обстановката остава една и съща. Може и да има някаква връзка сред завръщането на Васил Божков и убийството на Алексей Петров, необичайно съответстват във времето. Когато има съвпадане на такива основни събития и фигури – значи някой ги провежда, само че кой и за какво – може единствено да гадаем “, добави доцент Иванов.
Той призна, че не може да си изясни по какъв начин в обвинителния акт се включва връзката на Божков с Пригожин.
„ Васил Божков ще каже това, което е контрактувано, без значение с кого. Той е образован човек и няма да играе мач, в който не е сигурен в крайния резултат. Може и юристите му да не са в играта, ще забележим и ще следим. А цената е Васил Божков да победи в тази борба против кого – не е ясно към момента “, безапелационен е някогашният зам.-ректор.
Доц. Милен Иванов напомни, че публично Васил Божков е най-богатият българин.
„ Навлизаме в един стадий от развиването на страната, където несъгласията внезапно се изострят. Виждате в политическото пространство по какъв начин необичайно се случват нещата, имаме коалиция, която не приказва, или си приказва през медиите. Имаме поляризиране на мненията по отношение на президента и по отношение на държавното управление.
А службите са нереформирани от 2005-2006 година, макар най-различни старания, които се полагаха. С всеки опит за промяна, нещата станаха по-зле. За страдание, промяната в службите постоянно е обвързвана с персони “, добави той.
За него фигурата на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е безусловно непотребна: „ Тази фигура е привнесена 2006-2007 година. Защо президентът би трябвало да подпише декрет за назначението на основния секретар? До 2006 година той подписва подобен декрет, тъй като основният секретар е част от въоръжените сили “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР