Имат ли хората с определени имена определени типове лица? Напълно

...
Имат ли хората с определени имена определени типове лица? Напълно
Коментари Харесай

Може би изглеждаш така, както се казваш

Имат ли хората с избрани имена избрани видове лица? Напълно допустимо е, се оказва след проучване, което е посочило връзката сред хората с едни и същи имена и избрани лицеви характерности, написа Обекти.бг като цитира обява в Science Alert

В серия от проби екипът е предиздвикал доброволци да свържат избрани имена с лицата на непознати хора и те са се справяли сполучливо по-често в сравнение с е статистически обикновено.

В този смисъл може да се окаже, че, колкото и парадоксално да звучи, в действителност има типични черти на лицето за “Дани ” и “Катя ” или за друго постоянно срещано име.

Според учените от университета в Йерусалим е допустимо от време на време да влезем в “ролята, която името ни подсказва ”. Така да вземем за пример, в случай че името ви е “Радост ”, може да се окаже, че е по-вероятно да израснете усмихната и радостна, както и да бъдете възприета като такава.

“Ние намираме хипотезата, че съществуват сходни стандарти с изключение на за половете и расите и за имената, където постоянно стереотипните упования на другите за нас повлияват на тези, в които се трансформираме ”, разяснява един от учените, провели проучването, доктор Рут Майо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР