Имаше емоционални становища при обсъждане на законопроекта. Законът влиза поетапно

...
Имаше емоционални становища при обсъждане на законопроекта. Законът влиза поетапно
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Законът за закриването на спецправосъдието влиза в сила от 1 юли

Имаше прочувствени мнения при разискване на законопроекта. Законът влиза поетапно в действие, както е записано в наредбите. Специализираният съд и прокуратурата би трябвало да изпълнят закона.

Законът влиза от 1 юли. До този миг делата не престават да се гледат от същите сформира, даже и след закриването на спецправосъдието. Делата ще продължат да се гледат, прокурорите ще работят по висящите преписки. Трябва в този момент да се приготвят офисите за предаване, изясни министърката пред bTV.

Преназначаването на магистритите е пълномощие на Висш съдебен съвет. Всеки магистрат може да съобщи дали желае да се върне там, откъдето е пристигнал в спецправосъдието. Може да подаде молба и за друго място. Това ще реши пленумът на Висш съдебен съвет.

Тя разяснява и сагата с КПКОНПИ: Преди да вляза в студиото имаше среша в Народното събрание по тези въпроси. Решението за КПКОНПИ се бави. Мислех, че може да се оправим в по-бързи периоди. Войната в Украйна лиши от времето за изглаждане на обособени текстове. Работи се както от депутати, по този начин и от експерти от министерството на правораздаването.

Нямаме указател на случаите за домашно принуждение. Това пречи на взимане на ограничения за предварителна защита, сподели още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР