,,Имаше доста здравословни проблеми. Това пътуване ще го освежи. То

...
,,Имаше доста здравословни проблеми. Това пътуване ще го освежи. То
Коментари Харесай

След 48 г. Мими Иванова и Развигор Попов се разделят. Тя призна: Така се случи. Беше за затворил и…

,,Имаше много здравословни проблеми. Това пътешестване ще го освежи. То е подарък от щерка ни, която живее в Берлин “, показа изпълнителката Мими Иванов в изявление за България Днес.
Прочетете целия диалог:
– Г-жо Иванова, на 27 февруари ще пеете чак в Сидни.
– Да, само че ще извършвам единствено българска сцена. Доколкото знам, българите в Австралия се интересуват от моите песни. Тези хора доста рядко пътуват до България, тъй като това е една от най-далечните дестинации. Иначе съм била на доста места в Америка и знам какво се харесва. Ще пея някои от най-патриотичните песни като „ Моя страна “ и „ Една българска роза “. Понеже съм от Тракия, ще изпея и едно тракийско хоро на финала. Знам, че това е сплотяващо, и знам, че българите в чужбина от време на време са по българи от нас тук в личната ни страна.
– С Развигор Попов неотдавна издадохте нов албум. Май не се спирате?
– Албумът се споделя „ Ние и песента “ и ни показва двамата такива, каквито сме сега. Този албум излезе непринудено. Просто си казахме: „ Ами хайде да го създадем “ и то взе, че стана. Състои се от няколко нови песни, както и някои от старите ни, само че с нов аранжимент. Една от песните единствено за ден получи няколкостотин гледания, което за нашия род е добре. Заглавието й е „ На тях, бащите “. Тази ария ми я подари един сътрудник музикант. Казва се Николай Киселов, а текстът е на Румяна Захариева. Изпяла съм доста песни за майките, само че в никакъв случай не съм пяла за бащите. Така че това е и един самобитен баланс в моето творчество. Клипът също бе сниман безплатно. Това са доста благи жестове и за мен беше ненадейно.
– Мими и Развигор се разделят, написа в интернет.
– Ами по този начин е. В момента Развигор е в Ямайка и се топи в Атлантическия океан. Мисля, че той заслужава една такава екскурзия, тъй като доста се беше затворил. Имаше много здравословни проблеми. Това пътешестване ще го освежи. То е подарък от щерка ни, която живее в Берлин. Просто нейният брачен партньор е от Ямайка, а и това странствуване е доста потребно в този депресивен месец.
– Развигор добре ли е към този момент?
– Да. Когато една болест се хване в някакъв удобен етап, всичко може да се размине. Така се случи и с него. Просто на мен доста ми се искаше той да изживее нещо по-различно. Иначе безусловно се разделяме за малко, тъй като, когато той се прибере, аз отпътувам за остров Бали.
– Чак до Индонезия?
– Едни мои другари ще ме водят там. Искам да попътувам и да изляза за малко от зоната си на комфорт. Една вечер, към този момент имах ангажимент в Австралия, ми изпратиха австралийска виза на мое име и ми споделиха, че от Бали до Сидни са „ единствено “ 6 часа със аероплан. Така че от острова непосредствено ще пътувам за Сидни.
– Изглеждате доста добре! Как поддържате форма?
– Живея на два етажа и упражнявам по стъпалата по през целия ден. Сега карам 78 години, само че в никакъв случай не съм си правила каквато и да е интервенция. Просто пребивавам здравословно, храня се здравословно. Опитвам се да не върша неприятно, да имам положителни мисли от самото начало. Когато не си цапаш аурата с отрицателни неща, хубавото се получава. На моята възраст, на която хората най-много се вайкат, нещата минават доста по-леко по този метод. Може би също е и просто ген. Но най-много всичко идва от душата. Когато имаш светла душа, хората те харесват.
– Певицата Деси Слава ви е племенница?
– Така е, само че нямаме кръвна връзка. Нейната майка се е омъжила за повторно за моя племенник. Иначе Деси е живяла много време в моята родна къща. Много рядко сме се виждали там с нея. Тази къща по този начин или другояче я продадохме към този момент. Тя беше голяма, тъй като преди време фамилиите са били многодетни и е трябвало доста хора да живеят под един покрив. От цялата къща най-после остана единствено едно куче.
– Като какъв човек се определяте?
– Благ човек съм. Преди бях по-остра, по-серт, както се споделя, по-малко прощавах. Сега пребивавам като в оазис, доста малко неща ме интересуват. Гледам си единствено своя живот и това ме прави щастлива.
– Но това не значи, че не се интересувате от хората?
– Благодарение на тази си конфигурация срещам единствено положителни хора, които ми се усмихват. Старая се да не одобрявам отрицателни неща от всекидневието. Дори когато стана заран и малките екрани и радиата бълват неприятни вести, се старая да не им обръщам внимание.
– Все отново какво може да ви извади от равновесие?
– О, доста елементарно човек може да ми пробие аурата. Дори и някакви измислици в интернет по мой адрес могат доста да ме наранят и натъжат.
– Досега май няма отрицателни мнения за вас в мрежата.
– Много малко се е писало за мен и доста малко някой се е заяждал. Един от страховете ми е така наречен „ непредизвикана експанзия “. Каквото и да направиш, в България все ще се откри някой, който да те подлага на критика. Въпросът ми е за какво тези хора не погледнат себе си. Разбира се, че никой не е идеален. Май нещо ме хвана логореята, само че го няма Развигор да си го изкарам на него.
– Имате музикална школа.
– Да, само че след епидемията нещата не вървят доста добре. Въпреки всичко срещата с тези младежи ме държи да съм одухотворена, въодушевена, можеща, усмихваща се.
– Май обичате децата?
– Много ги обичам! Преди време ужасно се разсърдих на една другарка, която ми сподели, че съм станала детска около децата и самата аз съм се държала като дете. Това си ми е вродено, не се преструвам. Трябва да запазиш детето в себе си.
Коя е тя
Мими Иванова е изпяла едни от най-популярните български песни като „ Хора и улици “, „ Пролетен дъжд “, „ Вълкът и седемте козлета “, „ Вече свърши хубавото време “ и доста други. Автор на множеството й песни е нейният брачен партньор, композиторът Развигор Попов, с който работят неотлъчно от 1973 година В края на 70-те Мими Иванова е фаворизирана като диско и рок звезда. Вече три генерации българи слушат песните на огромната изпълнителка.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР