Имаме няколко сценария за еволюция на инфлация. Това заяви вицепремиерът

...
Имаме няколко сценария за еволюция на инфлация. Това заяви вицепремиерът
Коментари Харесай

Асен Василев с няколко сценария за еволюция на инфлацията

Имаме няколко сюжета за еволюция на инфлация. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев при представянето на антиинфлационните и антикризисни ограничения на ръководещата коалиция, съобщи Българска телеграфна агенция. На брифинг в Министерския съвет държавното управление разгласи пакет от ограничения на обща стойност към 2 милиарда лева, с които се надява да подкрепи най-уязвимите обществени групи поради покачващите се цени на стоките и горивата. 

Според Асен Василев оповестената от Министерството на финансите прогноза за средногодишна инфлация от 10,4% съставлява най-вероятния сюжет, който министърът дефинира като междинен. Има и по-благоприятен, и по-неблагоприятен, само че този е най-вероятен, счита финансовият министър. 

И в най-лошия сюжет, продължаваме да имаме стопански напредък за страната. Това се удостовери от данните за първото тримесечие, когато имаме годишен стопански напредък 4,5%. Това е напредък, откакто е регистрирана инфлацията, добави Василев. 

Като съществена причина за инфлацията у нас и в Европа той означи военния спор в Украйна, който е нарушил доставките на газ, нефт и зърно. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР