Имаме необходимост от правителство, но дали имаме възможност и политическа

...
Имаме необходимост от правителство, но дали имаме възможност и политическа
Коментари Харесай

Румен Петков: Имаме необходимост от правителство, но дали имаме възможност и политическа воля да го направим, е трудно да се каже

Имаме нужда от държавно управление, само че дали имаме опция и политическа воля да го създадем, е мъчно да се каже “.

Toва сподели в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Стара Загора ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков.

Петков добави, че президентът Румен Радев дава опция за започване на естествени диалози за съставяне на държавно управление. „ Очевидно е, че има огромно напрежение в Народното събрание, явно е и че България се нуждае от политическа непоклатимост. Ние сме в една серпантина, която прави неуместни задграничните вложения, както и българските такива. Липсата на политическа непоклатимост ни унищожава “, добави Румен Петков.

Той сподели, че държавното управление би трябвало да вземе ограничения за облагане на свръхпечалбите и на частните сдружения.

Според ръководителя на АБВ Румен Петков сега се таксуват свръхпечалбите на държавните сдружения – на „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ и АЕЦ „ Козлодуй “, само че не и на ТЕЦ1 и ТЕЦ3, както и на ВЕИ и Топлоелектрическа централа „ Брикел “.

От Политическа партия АБВ бяха безапелационни, че са срещу затварянето на комплекса „ Мини Марица-изток “.

От своя страна заместник-председателят на АБВ Владимир Маринов добави, че България няма стратегически проект за това какво ще се случи с работещите след затварянето на централите и не е ясно и с какво ще бъдат сменени тези мощности.

По време на брифинга в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Стара Загора Маринов засегна и въпроса с престоя на транспортни средства на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Според него има транспортни компании, които потвърждават с документи, че има транспортни средства, които чакат повече от 6 дни. Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) няма никаква подготвеност да прави фитосанитарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ в целия размер, сподели още Маринов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР