Имаме много сериозни основания да се притесняваме, че руската шпионска

...
Имаме много сериозни основания да се притесняваме, че руската шпионска
Коментари Харесай

Мирчев: Притесненията са, че руската шпионска мрежа е стигнала до върховете на държавата

Имаме доста съществени учредения да се тормозим, че съветската шпионска мрежа е достигнала до върховете на страната, сподели депутатът от „ Демократична България” (ДБ) Ивайло Мирчев в „ Здравей, България” по, представен от пресцентъра на партията.

„ Намеса на Русия във вътрешната политика на България има от 80 години. Говоря за притеснителни контакти. Като народни представители бяхме втрещени от това, което чухме. Не става дума за готвача и градинаря. Говорим за доста по-сериозни контакти на висши политици с съветското разузнаване”, добави той.

Ивайло Мирчев беше безапелационен, че на председателския съвет на Народното събрание са получили извънредно притеснителна информация във връзка с съветското въздействие в България. „ Ако си спомняте, единствено в границите на няколко месеца ние имахме няколко гърмежа в оръжейни фабрики. Нямаме никакви подозрения, че там става дума за интервенция на Русия”, добави той. Според него, има директна връзка сред истеричното държание на избрани политици в България и дейностите на съветските служби в страната.

”Притеснява ме, когато български политици имат връзки с избрани съветски стопански ползи и съветски разследващи служби. Особено ме тормози, когато става въпрос за национални представители”, сподели той. “Трябва да спрем да си играем на русофили и русофоби, става въпрос за интервенция на непозната страна против българския народен интерес. Трябва да защитим този наш интерес. За страдание не всички политици в Народното събрание работят в тази посока”, добави депутатът.

Ивайло Мирчев счита, че оферти от “Продължаваме промяната” претендент за министър председател би трябвало да е най-малко отчасти политическа фигура, тъй като ще му се постанова да взема комплицирани решения. За състава на държавното управление обаче е на мнение, че е по-добре да няма ярки политически фигури.

„ По-добре е съставът на Министерския съвет да бъде с повече експертни хора, в сравнение с политически, защото има несъмнено напрежение. Трябва да се опитаме да сложим, да вземем за пример, 10 цели, които да бъдат изпълнени до локалните избори. Не съм оптимист, че кабинетът може да издържи по-късно предвид на комплицираната коалиция”, разяснява той.

Ивайло Мирчев разгласи, че против основния прокурор Иван Гешев са били приложени всички законови способи. “Спрямо Гешев сме създали максимума, който е вероятен. Няма законов инструмент, който да не сме употребявали. Ако разполагахме със 160 депутата, незабавно щяхме да променим конституцията. В момента няма 160 депутата, няма и 120”, добави той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР