Имаме информация, че ОЛАФ разследва контрабанден канал за маркови дрехи

...
Имаме информация, че ОЛАФ разследва контрабанден канал за маркови дрехи
Коментари Харесай

Делян Добрев : Имаме информация, че ОЛАФ разследва контрабанден канал през „Капитан Андреево“

Имаме информация, че ОЛАФ проверява контрабанден канал за маркови облекла през граничния пункт „ Капитан Андреево “. Това съобщи по време на брифинг от граничния пункт лидерът на листата на ГЕРБ- в Хасково.

По думите му този канал включва 550 ТИР-а, които по документи транспортират тухли, а в действителност се оказва, че са маркови облекла и обувки.

„ По наша информация за това се води следствие от ОЛАФ. Не сте чули " смяната " да приказват за контрабанда и контрабандни канали, нали? Единственото, с което те свързват опазването на границата на България, са нитратите в чушките и доматите “, акцентира Добрев.

Той изиска отговор на въпроса дали това е правилно и изрази вяра, че ще получи подобен.

" След като следствието е на ОЛАФ съм сигурен, че няма по какъв начин да бъде скрито ", безапелационен беше и посочи, че в случай че има такова следствие то би следвало да бъде против митничари от пункта. „ Митничарите бяха подчинени на Асен Василев, лидер на листата на " смяната " от Хасково. Ако има следствие на ОЛАФ за 550 ТИР-а тухли, това значи ли, че ОЛАФ проверява Агенция „ Митници “ и нейния доскорошен принципал Асен Василев “, попита още Добрев.



Той акцентира, че в разнообразни интервали през последните 6 месеца са хванати десетки килограми хероин и цели тирове с цигари, които са минали през този пункт.

" Дали тези нитрати, за които слушаме от толкоз месеци не са един подслон на граничните служители на реда, подчинени на Рашков, с цел да прекарват незаконни мигранти, а въпреки това каналите с маркови облекла да вървят зад тила на митничарите ", попита водачът на листата на Политическа партия за Хасково.

Добрев изрази подозренията си за казаното от предходните ръководещи за въпросните нитрати в плодовете и зеленчуците, защото всичко, което те са споделили до момента, се оказва неистина.

„ Няма 5 моста на Дунав, няма 3 тунела, няма 4 автомагистрали, купуват си съветски газ от " Газпром ", единствено че през румънската им дъщерна компания и то с 30% надценка, т.е. аз не мога да намеря едно нещо през последните 10 месеца, което те да са споделили и да е правилно “, безапелационен беше той.

Водачът на листата на Политическа партия ГЕРБ-Хасково добави, че в по-голямата си част зеленчуците, минаващи през граничния пункт, не остават в България, а отиват в Европейски Съюз.

„ Тези камиони отиват в 28-те държави-членки от Европейски Съюз, по какъв начин по този начин никоя от тях не вижда, че има нещо неправилно на пункт „ Капитан Андреево “ в последните 10 години “, попита Добрев.



По отношение на незаконните мигранти напомни, че има ясно изявление от служебния вътрешен министър Демерджиев за това, че има минимум 10 гранични служители на реда, които са свързани с каналджийство и са взели участие в организацията на трафика на хора към България. „ Това са чиновници на Министерство на вътрешните работи, правили са тази активност, тъй като им е било плащано “, сподели.

Той попита още дали тези пари са стигали до висшето управление на Министерство на вътрешните работи, кой носи отговорност за това и не би трябвало ли морална отговорност да носи пернишкият лидер на " смяната " Бойко Рашков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР