Имаме доста основания да смятаме, че „Царските конюшни“ за запалени

...
Имаме доста основания да смятаме, че „Царските конюшни“ за запалени
Коментари Харесай

Банов: Имаме основания да смятаме, че Царските конюшни са запалени умишлено

Имаме много учредения да считаме, че „ Царските конюшни “ за запалени съзнателно . Това сподели министърът на културата Боил Банов по време на конференция, на която заяви детайлности към пожара в някогашните „ Царски конюшни “ в столицата, който пламтя през нощта на събота против неделя.

Ще активизираме оптимално бързо процедурата по предоставяне прелиминарен статут на културна полезност за „ Царските конюшни “ , означи Банов.
„ Направили сме разбори с нашите специалисти в Министерството. Имахме и оперативна среща при министър-председателя Бойко Борисов ", изясни министърът и открои две значими задания, които предстоят - едната е да се проверява дали става дума за случай, или нещо друго, а другата е дали постройката е благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи “.
„ Първо, на това оперативно съвещание стана ясно, че " Царските конюшни " и все още се пазят по метод, по който се пази цялото културно завещание, през устройствения проект от 2015 година с условия: никакво надстрояване, никакво разрушение, никаква смяна на достоверния тип “, сподели още Банов, представен от организация " Фокус ".
„ Второ – предвид на това, че по нашия закон дали някой ще възпламени къща съзнателно, или не, в случай че тя е обвързвана с културното завещание, се възвръща по този начин, както е била . Ще активизираме оптимално бързо процедурата по предоставяне статут прелиминарен на културна полезност . Дали нещо е горяло изцяло, или отчасти, законът си е еднакъв. Можем да му дадем статут и да го възстановим изцяло – това и вършим. Министърът на вътрешните работи пое ангажимент да възвърне постройката по метод, по който съществува от години “, съобщи министър Банов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР