Имам план за инвестиции в Хасково - по-малко бюрокрация и

...
Имам план за инвестиции в Хасково - по-малко бюрокрация и
Коментари Харесай

Николай Ставрев: Летище Узунджово става индустриална зона

Имам проект за вложения в Хасково - по-малко администрация и специфичен отдел в общината Залагам на транспарантно, мъдро и намерено ръководство, споделя претендентът за кмет Николай Ставрев в особено изявление за в. " СТАНДАРТ "
* Водата, пътищата, виталната среда, на всички места низ от нерешени въпроси

* Гражданите ще имат решаваща дума при определянето на  целите
-->
* Ще спомагаме на бизнеса при набиране на личен състав

 

Николай Ставрев е роден на 1 януари 1970 година в Хасково. Семеен е, има една щерка.

Притежава магистърска степен по стопанска система и ръководство от УНСС - София.

Ставрев има над 26 години стаж в българското посланичество на световноизвестна интернационална компания, като 20 от тях е заемал управителна позиция. Управлявал е чиновници от разнообразни екипи в Централна и Южна България.

Независим претендент за кмет на Хасково, подсилен от Коалиция " Природен парк - Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България ", Природен парк " Български напредък ", Природен парк " Българе " и сдружението " Спаси Хасково ".

 

- Г-н Ставрев, за какво един съумял предприемач като Вас, работил на мениджърска позиция повече от 20 години в българското посланичество на световноизвестна компания, взема решение да изостави кариерата си и да се занимава с политика?

- На първо място Хасково е най-бедната община в България сега и това е резултат от късогледото ръководство през последното десетилетие. Липсата на визия за по-добро бъдеще за Хасково ме накара да трансформира позицията си и да приема тази политическа отговорност. Общината ни има потребност от млади, енергични, способени и способни хора, които да ползват реформаторски хрумвания в ръководството на Хасково. И образованието ми, и досегашният опит ми дават убеденост, че ще мога да се оправя. Да изградя един мощен, стимулиран и извънредно способен екип. Предлагам ясна опция - необятно обединяване за по-добро бъдеще на Хасково, от това се нуждаем, с цел да преодолеем тежката обстановка на общината.

- Подкрепя Ви необятна коалиция от партии, които на национално равнище мъчно намират общ език - " Ние идваме ", " ПП-ДБ ", " Българска социалистическа партия за България " и " България на районите ". Как постигате салдото?

- Винаги подобавам с почитание към вижданията и разбиранията на всички партии, които ме поддържат. Провеждаме отворени полемики, в случай че имаме разлики, с цел да намерим най-хубавото решение за всички, водени от едно обща цел - да превърнем Хасково в един съвременен и комфортен за живеене град, с благоприятни условия за развиване на бизнес. Да запазим младежите и дадем опция работещите хрумвания и оферти на жителите да стигнат до нас. За мен, като самостоятелен претендент, е радващо, че ме поддържат разнообразни партии и обединения. Надявам се, че ще мога да разгадавам на поддръжката им и в новия общински съвет. Казано с три думи залагам на транспарантно, мъдро и намерено ръководство.  

- Като човек, който цялостен живот се е занимавал с бизнес и добре схваща проблемите му, какви ограничения в поддръжка на бизнесмените в Хасково ще вземете?

- Всеки от нас постоянно се е сблъсквал с бюрокрацията, посещавайки общината. Ще направя бърза метаморфоза в общинската администрация за усъвършенстване на процесите, свързани с издаване на нужната документи на бизнесмените, както и ще им спомагаме при предпочитание да аплайват по разнообразни стратегии. Ще създадем удобен климат за предприемчивите и вложителите. Ще подкрепяме бизнеса, като ще се обезпечат тласъци, облекчения и дотации, подпомагане при набиране на личен състав. С помощта на сходни тласъци ще се компенсират част от разноските и вложенията ще станат по-привлекателни.

- Как ще увеличите вложенията в Хасково?

- Чрез основаване на целеви отдел в общината, виновен за положителната връзка сред общинските структури и бизнеса. Бързото напредване на всички документи и разрешителни, нужни за пускане или разширение на бизнес, ще обезпечи удобен климат за вложителите.

Както се споделя: " Когато домакинът се е подготвил, гостът няма да се забави да почука ".

Затова ние с моя екип ще работим по план за основаване на Модерна индустриална зона на територията на летище Узунджово с нужната довеждаща и вътрешна инфраструктура - пътища, преносни проводи и уреди, алеи, паркинги и други.

Обособяването на личен слънчев парк в зоната ще обезпечи чиста и рентабилна сила за вложителите в поддръжка на зелената и кръгова стопанска система. Наличието на терени в зоната, подготвени за създаване на предприятия, хранилища, логистични центрове и други, съчетано с ускорено административно обслужване от Общината, ще увеличи неведнъж интереса на локалните и задгранични вложители.

Крайният резултат е откриване на работни места, опция за реализация на младите, както и изцяло удобно въздействие върху стопанската система на града.

- Оставането на младежите в родните им градове е предизвикателство пред локалната власт във всяко едно обитаемо място. Какви ограничения в поддръжка на младите фамилии предвиждате?

- Необходима е цялостна политика, съобразена с всички аспекти на развиването на образованието. Основната ни цел е нововъведенията и европейско измерение на образованието, обществена и професионална интеграция на младежите, повишението на езиковите познания и умения, популяризирането на новите осведомителни и информационни технологии да станат факт.

Убедени сме, че бъдещето на града зависи от здравето на жителите му, изключително на децата. Ще се посветим на обновяването на занемарената спортна инфраструктура. Следващата ни цел е да се даде опция на студентите да получат висше обучение в Хасково, а родителите им да спестят обилни разноски от фамилните си бюджети, нужни за прехрана на студент в различен град. Допълнително привличането на студенти от други райони би се отразило позитивно, както на стопанската система, по този начин и на имиджа на града ни.

Инвестиции в подобряването на обсега и обезпечаването на достъп до качествено обучение, наред с образуването на съответни за пазара на труда умения. Те са от значително значение за бъдещото икономическо развиване на града и реализацията на младежите.

- Кои са най-големите проблеми на Хасково, чието решение не търпи отсрочване?

- Причината за множеството проблеми на нашия град е в недалновидното ръководство, изключително в последното десетилетие.

Пропуснати са доста благоприятни условия, изтървани са периоди, пропиляна е социална сила. Водата, пътищата, виталната среда, на всички места низ от нерешени въпроси.

Попитаме ли жителите за проблемите, мненията ща бъдат разнообразни - за един ще е запълване на дупките по улицата на която живее, за различен облекчение на трафика, за трети проблемите с водата. Важно е да стартираме това, което ще донесе оптималната изгода за жителите на Хасково.

Това, което незабавно ще се усети от всички, е решителната смяна на модела, по който работи общинската администрация - промяната на модела " Дечев ", наложил непросветеност и безхаберие като запазена марка на общината. Проблемите на Хасково идват от десетилетния диктат на ГЕРБ. Време е това да се промени.

- Какво съставлява стратегическата пътна карта за решение на проблемите на Хасково, която сте направил дружно с екипа си?

- Желанието да намерим решение за проблемите на града е в основата на моето решение да се кандидатирам. С специалистите от екипа ми изброихме проблемите и потърсихме отговор на въпроса за какво общинското управление не ги е решило до момента или въобще не се е захванало с решаването им. Подредихме проблемите съгласно тяхната значителност и съгласно времето, което действително е належащо за решаването на всеки един.  

Основна задача е реализирането на настоящите устройствени проекти и използването им, като се започват нужните процедури за плануваните за разширение улици и булеварди. От изключителна значимост е правенето на разбор и планови решения, които да разрешават бърза и съответна връзка сред северната и южната част на града, както и елементарен и безконтролен достъп до промишлените зони - надлежно в източната и западната част на града. Изготвяне на настоящи информационни решения в синхрон с изработващия се общ организационен проект. Изграждане на нови кръгови кръстовища. На напред във времето да се изведат проектирането и построяването на уличната мрежа в квартали с възходяща капиталова самодейност.

За нас беше значимо да начертаем пътя за развиването на Хасково през идващите 15-20 години. Някой ще каже " Това е прекомерно амбициозно да се мисли толкоз напред. " Не, не е! Ние би трябвало да определим в каква посока може да се развие стопанската система в Хасково, кои да са секторните производства, които следва да надградим. Ще разработим устойчиви политики за привличане на нови вложения и подпомагането на към този момент съществуващите.

Големият диалог, който започваме по време на тази акция, е за бъдещето на Хасково. Искам да чуя концепциите и визията за развиването на общината и от всеки, които има оферти. Гражданите ще имат решаваща дума при определянето на целите.

- Културно-историческото завещание е визитна картичка на Хасково и района. В същото време стана ясно, че стенописите в истинската Александровска гробница се разрушават. Каква е програмата Ви за запазване и развиване на Чудесата на Хасково?

- За положението на паметниците и историческите обекти отговори дължат досегашните управници. След репликата, че за положителни хрумвания трябват положителни средства, ние споделяме: " Значи би трябвало да стартираме с положителни хрумвания, с цел да намерим средства ". Има разнообразни работещи и налични решения за обезпечаване на средства за предпазване, реституция и досегаемост. Но, в действителност не би трябвало повече да отлагаме, с цел да не избелее напълно визитната картичка на града.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg