„Имам информация, че Кирил Петков възнамерява да вдигне българското вето

...
„Имам информация, че Кирил Петков възнамерява да вдигне българското вето
Коментари Харесай

Слави Василев: Кирил Петков възнамерява да вдигне ветото за РСМ преди да са изпълнили условията

„ Имам информация, че Кирил Петков има намерение да вдигне българското несъгласие за Република Северна Македония преди пакетът 4+1 да бъде изцяло осъществен. Той по-скоро желае да прескочи казуса, а не да го реши. Никой български министър-председател не си е разрешавал да прескочи Северна Македония “. Това сподели пред „ Алтернативата “ по TV 1 политологът Слави Василев, който обичайно се припокрива с тезите на президентството и ги брани в медиите.
Премиерът желае да прескочи казуса със разногласието със Скопие, вместо да го реши, има намерение да вдигне ветото, счита Слави Василев.
 
„ Поведението на министър-председателя вдъхва известни съмнения, даже и в най-подкрепящите го хора.
 
Пропуквания сред Румен Радев и Кирил Петков няма, има пробуждане от сладкия сън. По време на цялата акция подкрепях Петков и „ Продължаваме Промяната “.
 
Правих го с усещането, че те ще бъдат по-добрият тим от Борисов и компания.
 
Само че да управляваш една страна се изисква подготвеност, хора, прагматично държание и по-малко самочувствие за сметка на доста повече действително наличие и потенциал “, разяснява той и дефинира ситуацията като комплицирано.
 
Според него президентът не претърпява тежко отстраняването на Николай Павлов от „ Булгаргаз “:
 
„ Президентът маркира на премиера, че не е редно български министър-председател от трибуната на Министерски съвет да споделя, че ще бъдат повдигнати еди-какви си обвинявания.
 
Това е повода за коментара на Румен Радев. Бившият министър-председател Бойко Борисов също доста дълго време раздаваше правораздаване от джипката и от фотьойла в Министерски съвет “, напомни Василев.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР