Имам гаранцията на премиера Кирил Петков, че метрото в Слатина“

...
Имам гаранцията на премиера Кирил Петков, че метрото в Слатина“
Коментари Харесай

Георги Илиев: Метрото в „Слатина“ ще бъде дофинансирано със средства от държавния бюджет

Имам гаранцията на премиера Кирил Петков , че метрото в „ Слатина “ ще бъде построено и дофинансирано със средства от държавния бюджет, съобщи в студиото на Радио София кметът на региона Георги Илиев . Вчера двамата се срещнаха, с цел да обсъдят изключването на правата на метрото в „ Слатина “ от Плана за възобновяване.
„ Съществува действителна заплаха, поради това, че към момента не може да стартира осъществяването му, то да бъде приключено отвън крайния период, който въпросния План планува, т.е. това едно вярно, съгласно мен решение, стига да имаме гаранцията, а такава към този момент получихме, че ще бъде подкрепено това създаване от държавния бюджет “, добави Георги Илиев.
Относно въвеждането на зелена зона за локално платено паркиране, за което сега тече допитване до жителите на „ Редута “ и „ Гео Милев “, Илиев съобщи, че това е единственият инструмент, с който разполага Столичната община за справяне с неналичието на паркоместа.
„ Моята персонална визия е, че в така наречен жилищни региони по-добрият вид е да има 24-часова зона, т.е. паркирането да е обезпечено по някакъв метод за хората, които живеят там и си заплащат налозите там, имат жилище или са чартърен там. Проблемът със зелената зона е така наречен резултат на доминото. В момента в „ Гео Милев “ и  „ Редута “ страдат от това, че граничат с места, които са зелена зона “, добави Георги Илиев.
Той съобщи, че към момента не е взел решение дали ще предложи въвеждане на зелена зона в двата квартала.
Относно погрешно паркиралите коли, Илиев означи, че районната администрация не разполага с инструмент за наказания.
От друга страна, районната администрация развива и предизвиква изкуството в квартала.
В „ Слатина “ има и остатъци от неолитно населено място на 8000 години, сподели Елица Виденова , която дава отговор за културните начинания на региона и добави, че „ Слатина “ е прочут и като квартала а поетите.
„ Опитваме се да организираме акции, които са ориентирани и към професионални актьори, и към жителите, да разчупваме стандартите, с които сме привикнали да възприемаме разнообразни концепции в нашия живот “.
От 3 март в региона може да бъде забелязана и галерия, отдадена на Освобождението.
„ Опитваме се да гледаме на Освобождението като малко по-личен акт и да обхванем великите българи, с които всеки един от нас се гордее, без значение дали приказваме за спорт, изкуство, естествено огромните революционери. Лице на акцията ще бъде Мануела Малеева ”, сподели Елица Виденова.
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР