Имам дъщеря на 7 години. Всяка година, откакто държи химикалка

...
Имам дъщеря на 7 години. Всяка година, откакто държи химикалка
Коментари Харесай

Защо да напишем писмо до Дядо Коледа?

Имам щерка на 7 години. Всяка година, откогато държи писалка в ръчица, пишем писмо до Дядо Коледа. Искрената и неподправена религия в някой, който е по този начин добър да носи дарове, като че ли от нищото, е очаровала всички деца по света. Той е толкоз благоразположен (сбъдва мечти), загадъчен (никой в никакъв случай не го е виждал) и всевиждащ (кой слуша и кой - не), че обликът му в никакъв случай няма да загуби обаянието си.

Докога обаче?

Ако вие сте родител, като мен, който не е имал срещу вярата на детето в Дядо Коледа или пък драговолно я е подклаждал, неизбежно стигате до една повратна точка – разколебаване на сляпата религия. Освен, че Дядо Коледа е надали не на всички места – в градския превоз, в Мола, в заведенията и по улиците, множеството деца са задоволително съобразителни, с цел да схванат, че тази работа с подаръците не е доста читава. В него няма никаква загадъчност, а подаръците сами си ги виждат в магазините.

И стартират въпросите. От почтените: „ Той има ли сополи? ", до астрофизичните: „ Ама той по какъв начин тъкмо пътува? Как обикаля целия свят за една нощ? ”, че и до метафизичните: „ Понякога върша неприятно, само че не съм го желал, ще ми донесе ли подарък въпреки всичко? ". Някои деца са и доста практични: „ С какъв брой парички разполага Дядо Коледа? ” Чудни са децата – чудят се на глас и зачудват самите нас, които сякаш всичко знаем. Как да отговорим, става все по- мъчно. Децата мислят с главите си, попиват света към себе си с необятно отворени очи. Не можем дълго да ги залъгваме с каквото и било.

“Всичко лъсва нескрито, когато едно 7- годишно дете седне пред писмото за Дядо Коледа. ”

Моето дете, пораснало в личните си очите, желае от дядо Коледа кукла от известни анимационни серии. Направо бях шокирана. А книжките, а „ умните ” играчки? Дори плюшено животно бих приела по- добре, в сравнение с тази пластмасова магьосница, която вие против луната.

Друга майка ми показа, че още не са написали писмо, тъй като детето не знае какво желае.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР