Имам данни за за развитие за кредитиране на малък бизнес,

...
Имам данни за за развитие за кредитиране на малък бизнес,
Коментари Харесай

Елеонора Негулова: Очаквам новото правителство да създаде мрежа от бизнес-центрове за подкрепа на малкия и среден бизнес

„ Имам данни за за развиване з а кредитиране на дребен бизнес , към ББР има микрофонд за малко кредитиране до 50 хиляди лв. и една от моите компании получи отвод, защото съгласно банката бизнесът на компанията няма задоволителна успеваемост, който се оферираше за финансиране, само че има и такива други случаи в нашето сдружени ", сподели пред БНР Елеонора Негулова, ръководител на Националното съдружие на дребния и междинен бизнес.

„ Проблемът е още по сериозен, тъй като самата банка няма клонове в провинцията и хората там би трябвало да вършат разноски да идват в София. Самата банка за развиване и Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия, които са двата съществени инструмента на страната за използване на някакви подкрепящи политики на нашия бранш – и нито банката, нито организацията имат клонове “, сподели още Няголова.

„ По време на пандемията набъбнаха и проблемите на дребния и междинен бизнес, този проблем е и в този момент – междуфирмена задлъжнялост и други. Очаквам новото държавно управление да сътвори система от бизнес-центрове за поддръжка на място на дребния и междинен бизнес, хората да се поддържат на терен и разработване на механизъм за бърз достъп до пресен финансов запас - основаване на фондове за микрокредитиране, основаване на фондове за рисков капитал, други механизми за поддръжка, с изключение на грантовите, смесени схеми и така нататък ", сподели още Няголова.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР