Имам чувството, че президентът е засегнат от това, че отдавна

...
Имам чувството, че президентът е засегнат от това, че отдавна
Коментари Харесай

Атанасов бесен, съска след мандата

" Имам възприятието, че президентът е обиден от това, че от дълго време сме декларирали, че имаме подготвени законопроекти за смяна на метода на ръководство на службите за сигурност ". Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов, откакто ПП-ДБ получи втория мандат за сформиране на държавно управление от Румен Радев. Държавният глава остро подлага на критика " Продължаваме промяната - Демократична България " поради изтеклия запис от Националния съвет на Политическа партия, в който се приказва за изземване на службите от властта на Радев и за координиране на шефовете им с " задгранични посолства ". Радев съобщи, че връчва втория мандат единствено тъй като Конституцията го задължава да направи това и прикани акад. Денков да върне досието без да предлага държавно управление.

-->
" Министерският съвет дава отговор за сигурността и публичния ред. Президентът няма касателство и отношение. Не е в реда на нещата той да назначава шефовете на службите. А тези сега бяха назначени от неговото служебно държавно управление ", ядосано заеви след срещата Атанасов.

" Съгласно българското законодателство, всеки назначен началник на службите би трябвало да бъде изследван за надеждност, в това число от сътрудниците от НАТО. Не разбирам защо национално изменничество се приказва тук. Ако нямаме доверието на партньорските служби, този човек няма да получава надеждна информация от сътрудниците. Това е естествена процедура ", изясни ръководителят на ДСБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР