Имало едно време една страна. Тя била основана поради мижав интерес.

...
Имало едно време една страна.
Тя била основана поради мижав интерес.
Коментари Харесай

...поради мижав интерес... -

Имало едно време една страна.

Тя била учредена заради мижав интерес. Прабългарите имали мижав интерес да стоят в Азия и тръгнали към източна Европа.

И по този начин била учредена България.

Тя била хубава, зелена, имала планини, гори, реки, езера и даже си имала море.

Единственото, което тази страна нямала, било интерес.

В страната всичко било прелестно, всичко било несметно и превъзходно. Но интерес към него нямало.

И тъй като ползата бил мижав, в тази страна се случвали разнообразни неща. Но никой не го интересувало, че те се случват.

Например в тази страна нахлули византийците. Обаче ползата на локалното население към този безчовечен акт бил толкоз мижав, че самите византийци поседяли 2 века, погледали жалко, па хапнали по едно дзадзики и едно сувлаки и си се върнали във Византия, където, въпреки и да не било толкоз крепко, колкото тук, най-малко имало повече интерес.

А след това пристигнали османлиите. Обаче още веднъж не провокирали никакъв интерес у нас и се настанили тук за няколко века.

Сега, към днешна дата у нас има две групи с мижави ползи – мижави либерали и още по-мижави консерватори, които настояват разнообразни неща. Едните споделят, че това било мижаво османско иго. А другите споделят, че това било мижаво османско наличие. 
Но и двете групи са толкоз мижави и в действителност имат толкоз мижав интерес към историята, че незабавно след усвояване на слайс кетохляб и смути от пасифлора и пихтая минават на друга мижава тематика. 

Та страната някак оцелявала сама, тъй като никой не го интересувало какво тъкмо се случва с нея. Първо отнякъде докарали някакъв цар, който бил мижав, само че то и интереса към него също бил мижав. Та рекъл той да се включи в тоя и оня боен съюз. Но, уви, уцелил тъкмо мижавите съюзи. И по този начин страната изгубила войните, към които се прикачила, само че популацията така и така имало толкоз мижав интеерс към това, че изобщо не му обърнало внимание.

После пристигнала Втората Световна война и следващитя ръководещи нахендрили същата тази страна при чичко Ади Хитлер. В съюз с него нашата страна още веднъж изгубила, само че на кого ли му пука. Освен на 15 партизани и на Георги Димитров, който свикал възстание, към което имало мижав интерес, само че неговият бил толкоз мижав, че както свикал възстанието, по този начин избягал при Йосиф Висарионович Сталин, че оня пък имаол по-голям интерес...

А бе като цяло по-късно пристигнали някакви хора с каскетчета и селски мутри, пристигнали и руснаците и окупирали същата тази теротория, която показала толкоз мижав интерес към новите господари, че чак те се стреснали.

Толкова се стреснали, че, когато, през 60-те години нашата китна страница се самопредложила за република от състава на Съюз на съветските социалистически републики, самият Съюз на съветските социалистически републики се дръпнал и си рекал – „ а бе по-добре тия да не ги вземаме, там хората имат мижав интерес “.

И по този начин минали още 45 години. Интересът бил мижав. Е, горе-долу по някой, дето се интересувал повече свършвал с отровна съчма, изстреляна от чадър, само че като цяло никой от нищо не се интересувал.

И пристигнал мигът, в който заради мижав интерес комунизмът паднал, а нашата татковина се изправила на първи демократични избори.

И тъкмо тогава, когато всички си викали – „ Най-после свободни!!! “, се оказало, че има мижав интерес към демокрацията и народа си избрал отново комунистите.

А те поуправлявали малко, само че се оказало, че имат мижав интерес към България и я зарязали.

И тогава почнал прехода. Той можел да се случи бързо. Но не се случил заради мижав интерес.

Сменяли се ръководства. Появявали се и изчезвали партии. И постоянно обстановката била една и съща – идват на власт с доста гласове. А единствено няколко мкесеца по-късно многото гласове се сривали, тъй като ползата още веднъж ставал мижав. 

В този интервал България била напусната от 3 милиона души. Това се случило заради...познайте какво...
Поради мижав интерес, несъмнено.

Междувременно страната станала част от Европейски Съюз и НАТО, които имали мижав интерес към нея, само че си рекли, че е по-добре да имат и по някой мижав съдружник, че да има по какъв начин да си помпят самочувствието.

И по този начин страната достигнала досега, в който следващото държавно управление паднало заради мижав интерес. То изгубило интереса на част от съдружните си сътрудници и си отишло по този начин, както и пристигнало – мижаво някак...

И в този момент...

В мигът, в който всички били обезверени...

В този момент се случило нещо, което преобърнало събитията в тази дребна и красива, само че обитаема с мижав интерес страна.

В този момент на обезсърчение се появили Панайот Панайотов и Кичка Будурова и се скарали поради мижав интерес към собствен общ концерт.

И по този начин народът ни схванал, че може да проспи епохи в иго, може да проспи десетилетия в тоталитаризъм и национални произшествия, само че е време да се разсъни. 

И народът се събудил...

...и изкупил всички билети за концертите на Панайот и Кичка...

И с това приказката свършва.
И без това надали ще я прочетете, заради мижав интерес.

Но в самият и край желая да ви кажа, че вяра има.

И че тя се крие в естрадната музика.

Благодаря ви и ви искам ден с мижави проблеми и прелестни емоциЙЙЙЙЙ...

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР