Имало е двама преки очевидци на убийството на 21-годишния Ангел

...
Имало е двама преки очевидци на убийството на 21-годишния Ангел
Коментари Харесай

Жестокото убийство в Пазарджик: Райчев заклал Ангел пред двама очевидци!

Имало е двама директни очевидци на убийството на 21-годишния Ангел Здравков, стана ясно през вчерашния ден от изявление на наблюдаващия прокурор Георги Кацаров след съвещанието на Окръжен съд Пазарджик. Вчера магистратите взеха решение да оставят обвинявания в убийството на Ангел – Никола Кацаров, в ареста.
Според съда има задоволително данни за авторство на действието. Освен това, в случай че е на независимост, той може да извърши друго закононарушение или да се укрие. Докато течеше мярката за неотклонение на 18- годишния юноша, близки и другари изпращаха Ангел в последния му път.
Кацаров отхвърли да разкрие самоличността на двамата очевидци. Вече стана ясно, че един от тях е приятелката на Ангел. Още след убийството на 29 септември от следствието оповестиха, че претекстът Райчев да посегне на Ангел е ревнивост.
Приятелката на Никола скъсала с него и тръгнала с Ангел. Във съдбовния ден Райчев отишъл при изгората си, с цел да я накара да се върне при него. Там бил и Здравков. Райчев извадил нож и пробол два пъти съперника си. Младият мъж умрял от кръвозагуба на път за болничното заведение, написа Телеграф.
По думите на Кацаров се чака правенето на съдебномедицинска експертиза, която да покаже механизма на причиняване на гибелта. В взаимозависимост от нейното умозаключение обвиняването против Райчев може да се промени в по-тежко, а точно за съзнателно ликвидиране по непосилен за жертвата метод и с особена свирепост, което планува и по-строго наказване.
Обвинителят загатна и за чат, в който обвиненият е показал експанзия преди убийството. В него взело участие и трето лице. Прокурорът бе безапелационен, че Райчев не се е предавал непринудено, а е бил открит на централна жп гара в София и хванат.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР