Има значително намаление на неохраняемите плажове в страната. Това каза

...
Има значително намаление на неохраняемите плажове в страната. Това каза
Коментари Харесай

86 от плажовете по родното Черноморие са неохраняеми

Има доста понижение на неохраняемите плажове в страната. Това сподели на конференция във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщи „ Фокус ".

По думите ѝ все още 86 от плажовете в страната остават неохраняеми. 23 от тях са на територията на област Варна, а 13 – на територията на област Добрич . „ В момента текат процедурите за концесия на плажовете, които изтичат до края на тази година на затворените комплекси на територията на областите Варна и Добрич – „ Слънчев ден “, „ Ривиера “, „ Албена “, „ Св. св. Константин и Елена “. Там има четири плажа и няма да допуснем те да останат неохраняеми “, съобщи министър Николина Ангелкова.

По отношение на неналичието на фрагменти министър Николина Ангелкова означи, че са извършени диалози с представители на Руската федерация по отношение на това от Русия да бъде наеман личен състав за сезона.

„ Радвам се, че това ще започва. Още в предходния мандат на кабинета „ Борисов 2″ приехме Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност, улеснихме правилника и тази година ще има опция за наемане на сезонни служащи от трети страни по облекчена процедура до 7 дни. Към момента има доста поръчки от работодателите в тази посока “, сподели още министър Ангелкова.

Тя напомни, че през предишния сезон от страни отвън Европейския съюз са били наети над 3 400 служащи, главно от Украйна, Молдова, Беларус, както и единици от Филипините и Индия.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР