Има задържан за хакерската атака срещу сървърите на Националната агенция

...
Има задържан за хакерската атака срещу сървърите на Националната агенция
Коментари Харесай

Има задържан за хакерската атака срещу НАП


Има арестуван за хакерската офанзива против сървърите на Националната организация за приходите (НАП).

Арестуваният е 20-годишен от София. Той работи като чиновник на компания за киберсигурност, заяви в изявление за редица български медии Явор Колев, шеф на отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП.

Заподозреният е арестуван през вчерашния ден следобяд. Той не е осъждан или престъпно проявен. При обиските на младежа са открити огромно количество компютри и сървъри. Извършва се разбор на данните в тях.

„ Бяха конфискувани голям брой компютърни устройства, чийто експертиза продължава сега. Тя е напълно първична, защото всичко е криптирано, само че се съдържат данни, сочещи неговата съпричастност към осъществяването на това действие “, сподели вор Колев, като посочи, че продължава изясняването на претекстовете на задъжания юноша. По думите му не може да се приказва към този момент за съучастници, а компанията, в която работи обвиненият, няма никакво отношение към хипотетичното закононарушение. Колев добави, че сред него „ има едно размиване сред така наречен бяло и черно хакерство ", както и, че са работи по всички версии.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР