Има връзка между освобождаването на борда на директорите на Булгаргаз

...
Има връзка между освобождаването на борда на директорите на Булгаргаз
Коментари Харесай

БСП депутат за уволненията в Булгаргаз: Има разследване на ДАНС

" Има връзка сред освобождението на борда на шефовете на " Булгаргаз " и следствие на ДАНС ", разкри в изявление за НоваНюз ръководителят на комисията по защита в Народното събрание Атанас Зафиров, който е и заместник-председател на Българска социалистическа партия.  Той сподели още единствено, че българските специфични служби сега работят по тематики, свързани с " Булгаргаз " и се чака развиване.

Относно сформирането на български батальон до 1000 души, Зафиров съобщи, че предстоят диалози по въпроса. Той го дефинира като знак, че България е правилен и предвидим член на НАТО, а самият батальон ще има възпиращ резултат.

" Нищо чудно основаването на батальона да се забави, тъй като в актуалната обстановка това надали ще е приоритет на НАТО. Той ще бъде под българско командване. Все още не е ясно какви родове войски ще включва, тъй като политическите диалози занапред стартират ", означи ръководителят на комисията по защита.

Според него би трябвало да сме доста премерени в настояванията за спомагателни войски. " Български бойци няма да вземат участие в директни военни дейности ", безапелационен бе Зафиров.

" Българските Военновъздушни сили имат незабавна потребност от още 8 изтребителя, само че България мъчно може да си разреши да изразходва такива средства в този момент. Първите 8 самолета ще дойдат в края на 2023 година и началото на 2024 година. Средствата в бюджета за тази година ще са най-вече за сухопътните войски ", осведоми той.

По отношение на самолетите, който ще дойдат у нас като еър полисинг Зафиров сподели, че са многоцелеви, само че ще бъдат употребявани единствено за охраняване на въздушното ни пространство.

" На този стадий няма искане към нас за дислоциране на съюзнически войски в България. Ако такова постъпи, то ще бъде разисквано и взето решение ", съобщи още той.

За ремонтите на нашите самолети МИГ Атанас Зафиров сподели, че е добре да се вършат от производителя, само че би трябвало да се регистрира и политическия фактор, както и това, че всеки ремонт на самолети отвън България носи риск.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР