Има вероятност договорът за добросъседство с Македония да бъде подписан

...
Има вероятност договорът за добросъседство с Македония да бъде подписан
Коментари Харесай

Подписваме договора с Македония на 1 август

Има възможност договорът за добросъседство с Македония да бъде подписан още на 1 август вечерта, вместо на 2-ри, пише„ Монитор “.

В момента „ авангардна група “ е в Скопие и прецизира детайлите към визитата. Преговорите по контракта към този момент са завършили, идната седмица би трябвало да бъде гласуван от Министерски съвет, а в следствие и утвърден. Документът ще бъде подписа и на двата езика – български и македонски. В него се планува основаването на работна група по така наречен обща история. В нея би трябвало да влизат представители на научните среди, общественици, историци.

Три месеца след ратификацията тя би трябвало да се събере, като задачата е да прегледа дали двете страни извършват контракта и ще се следи дали не престават да се разгласяват отрицателни публикации в македонската преса. Отделно от това страната ни има намерение да записва контракта в Организация на обединените нации и по този начин да му даде обвързващ темперамент.

Вицепремиерът Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила потегля на обиколка из страните от Западните Балкани.

В началото на идната седмица е визитата в Белград, а по-късно непосредствено отлита за албанската столица Тирана. Там ще бъде подложен въпросът за признание на българското малцинство. В момента в страната се приема закон за малцинствата и българското не е включено, само че държавното управление към този момент е взело ограничения и е задвижило процедурата. В програмата са включени визити и в Подгорица, Сараево, Прищина. 6-7 посолства пък към този момент завършват процедурата по слагане на пос терминали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР