Има възможност за учене без тестване. Учениците над пети клас

...
Има възможност за учене без тестване. Учениците над пети клас
Коментари Харесай

Спират да тестват учениците? Условието

Има опция за учене без тестване. Учениците над пети клас се връщат в учебно заведение. Това може да стане и без проби. Условието е заболеваемостта да падне под 250 на 100 000 души. Вече има такива общини в България, предава Нова тв. 

Без наложителни проби и без зелени документи - по този начин 80 възпитаници от пети до седми клас се върнаха в учебното заведение в Калояново след едномесечен престой в къщи.

„ Заболеваемостта в нашата община падна под 250 на 100 000 души и по този начин имаме опция през днешния ден да приемем всички възпитаници без тестване ”, изясни шефът на ОУ „ Иван Вазов ” в Калояново Венелина Радулова.

Повече от половината родители на по-големите възпитаници към момента са срещу те да бъдат тествани в учебно заведение. „ Много от родителите имаха опасения, че ще се бърка в носа дълбоко. Няма такова нещо. Нямам опасения и дори, в случай че трябваше да се тестват децата, аз съм съгласна, с цел да е на учебно заведение ”, изясни Елена Чемишанова.

В Сатовча огромните възпитаници са напълно присъствено. В Благоевград и Сандански остават на онлайн образование поради към момента високата заболеваемост.

„ Много е мъчно да се организират на практика занятия от разстояние в професионалните гимназии. Когато сътрудника преподава онлайн, той демонстрира на учениците, само че не е същото ”, счита шефът на ПГ по туризъм „ Гоце Делчев ” - Благоевград Димитрина Иванова.

До края на деня ще стане ясно дали и от кой момент и по-големите възпитаници в Пловдив ще се върнат в класните стаи.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР