Има условия за настъпване на следваща вълна на коронавируса в

...
Има условия за настъпване на следваща вълна на коронавируса в
Коментари Харесай

Експерт призова да не забравяме за ковид. Очаква нова вълна

Има условия за настъпване на последваща вълна на ковид в края на септември месец. Това съобщи вирусологът и консултант на премиера за ограниченията за ковид проф. Радка Аргирова пред Българска национална телевизия.   

Около 2-2.5 млн. хора са към момента чувствителни към вируса. Силно целесъобразни са ограниченията за носене на маски, съблюдаване на разстояние, проветряване и съблюдаване на персонална хигиена, прикани проф. Радка Аргирова. 

Решението за изключителната епидемиологична конюнктура не е взето еднолично, а групово. Спазихме изцяло метода, по който да се вземат решения по отношение на проекта за преборване на петата вълна на ковид, изясни проф. Аргирова.  По думите ѝ, заради факта, че са отстранени главните ограничавания, не трябва да се мисли, че с пандемията е свършено. Вирусът е тук и дребният брой имунизирани ни карат да бъдем вглъбени към всички проби, които се организират и към имунизираните. Целта е да не изтърван опцията за настъпване на идната вълна, акцентира проф. Радка Аргирова. 

Тя уточни, че това, което се вижда като краен извод е, че 92-93% от хората, които се разболели в този момент, са неимунизирани. Вирусологът прикани хората, които не са имунизирани или не са създали бустерната си доза, да се имунизират. Тя увери, че държавното управление е удържало на здравната фактология за отпадането на ограниченията, а не толкоз на политически напън.

До известна степен тестването ще бъде затруднено с отпадането на ограниченията. Засега ще се промени единствено това, че ще бъде по-трудно с ПСР тестванията за общопрактикуващите проби, само че ще се откри метод да се употребяват повече антигенните проби. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР