Има тежко напрежение между институциите. Вижте какво стана със Закона

...
Има тежко напрежение между институциите. Вижте какво стана със Закона
Коментари Харесай

Първанов: Политиците превърнаха КСНС в хан

" Има тежко напрежение сред институциите. Вижте какво стана със Закона за защитата, президентът го върна, депутатите го прегласуваха. Това приказва за война на всички фронтове ". Това разяснява пред Би Ти Ви Георги Първанов. Според него, институциите работят сякаш на инат една на друга и това не е добре за България.

" Форматът на Консултативния съвет при президента е да бъде работещ орган, по мое време преди провеждането материалите се раздаваха авансово, имахме безапелационното увещание, че ще участват и министър председател, и ръководител на Народното събрание. Сега вижте какво става - един влиза, един излиза, като в хан. Хората чакат някакви положителни сигнали, а такива няма ", сподели президентът на България.

Първанов твърди, че е имал положителни връзки с всички министър председатели, с които е работил, въпреки че е имал и различия с тях. " Президентът не може да води спор на всички фронтове, разменените реплики сред Радев и Борисов нагнетяват напрежението. Третият кабинет на водача на ГЕРБ започва със блян за повече диалогизъм, само че в последните седмици това се трансформира и виждаме по какъв начин още веднъж стартира една война на всички фронтове. А и с сътрудници като Валери Симеонов ръководещата коалиция ще има съществени проблеми, различавам сред неговото държание и това на Вътрешна македонска революционна организация ", счита Първанов.

Според него, борбата, която се води сега сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е реплика, няма разногласия по значими и основни въпроси, соцпартията очевидно не е опция на ръководството. " Това има за цел единствено да ремотивира електората ", счита президентът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР