Има такъв народ започва подписка за свикване на национален референдум.

...
Има такъв народ започва подписка за свикване на национален референдум.
Коментари Харесай

Революция! Какво поискаха хората на Слави

" ИТН " стартира подписка за привикване на народен референдум. Въпросът в него е " Подкрепяте ли осъществяване на избори за Велико Народно събрание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно ръководство от парламентарна в президентска република? ". 

Днес представители на Инициативния комитет, отпред на който е водачът на партията Слави Трифонов, внесоха съобщение в деловодството на Народно събрание. Ивайло Вълчев отхвърли, че със събирането на подписи дават старт на предизборната си акция. " Мислим, че в този момент е точният миг.
-->
Отне ни време да формулираме въпроса подобен, какъвто би трябвало да бъде, с цел да може да сме сигурни, че дава отговор на Конституцията, на законовите правила, да не може да бъде нападнат. Започва от на следващия ден събирането на подписи. Опитваме се да притеглим всички мислещи хора, без значение дали са " за ", или " срещу " президентска република ", сподели той представен от БНР. 

Станислав Балабанов добави каква е задачата на референдума: " Защото парламентарната република към този момент е изчерпана и би трябвало да вървим към смяна на системата ".

До края на седмицата Има Такъв Народ ще дадат конференция, в която присъединяване ще вземе и ръководителят на партията Слави Трифонов. От групировката разполагат с 3 месеца, с цел да съберат нужните подписи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР