Има такъв народ“ за четвърти път взривяват политическата система и

...
Има такъв народ“ за четвърти път взривяват политическата система и
Коментари Харесай

Румен Гечев: БСП направи всичко възможно в рамките на тази сложна коалиция

Има подобен народ “ за четвърти път взривяват политическата система и по тази причина отиваме на избори
„ Българската социалистическа партия направи вероятното в границите на тази комплицирана коалиция. Ние сме удовлетворени, че съумяхме да осъществим ролята си на обществен вектор и да реализираме обилни промени в до момента несправедливата пенсионна система на България. Да се опитаме да решим част от въпроса на демографския проблем и да осигурим тласъци за младите фамилии, посредством промени в данъчните тласъци. “Това съобщи националният представител от „БСП за България“ проф. Румен Гечев в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му Българска социалистическа партия, дружно с сътрудниците си от някогашната коалиция, са се пробвали да образуват законодателна стратегия, която да отразява икономическите и публичните ползи – и на бизнеса, и на фамилиите.

„ Ние настоявахме да не се вършат неточности и предупреждавахме за това, което стана с енергетиката, предупреждавахме, че ще се направи огромна външнополитическа неточност – изгонването на 70-те дипломати. Все отново обединението беше от четири доста разнообразни партии и все пак направихме много в тази комплицирана коалиция “, счита социалистът.

Проф. Гечев дефинира проблема с ръководителя на КЕВР като юридически безпорядък. „ В рамките на този парламент той може да се реши, в случай че хипотетично президентът реши да забави указа за разформироване на Народното събрание, само че по-вероятно е Радев да одобри досието без държавно управление и да разгласи датата за избори “, съобщи той. По думите му Българска социалистическа партия постоянно е взимала решения в интерес на страната и добави: „ Ако решението Иван Иванов да бъде ръководител на КЕВР е юридически издържано, това не би било проблем да го подкрепим. Но би трябвало да е съгласно Конституцията “, безапелационен е социалистът.

„ Много е мъчно да работиш с четири доста идеологически разнообразни партии и на завоя да ви чакат две доста опитни партии в съпротива – ГЕРБ и Движение за права и свободи, които действаха в съгласие. Плюс една особена партия “Има подобен народ “, която за четвърти път взривяват политическата система и по тази причина отиваме на избори. Тя даде обещание на хората, че ще прави смяна, а в действителност я взриви “, изясни депутатът от левицата.

„ От Българска социалистическа партия неведнъж предупреждавахме, че ще се стигне до високите цени на газа. Ние предупредихме, че решението да бъдат спрени договарянията с „ Газпром “ и доставките, опонират на политиката на Европейската комисия “, напомни социалистът и посочи, че Европейска комисия в никакъв случай не е поставяла наказания върху вноса на природен газ от Русия. „ Положителното за България е, че към този момент по тръбата, която идва от Русия и Турция, природният газ отива към страни, с които към момента Русия има положително връзки – Сърбия и Унгария. Така че ние имаме късмет при обновяване на изискванията, които сме подписали с „ Газпром “, да осигурим спомагателни доставки за България и да осъществяваме контракта, който е в действие. Това значи да се стартират незабавни договаряния “, сподели още Румен Гечев.

Той изясни, че служебният кабинет ще има органични пълномощия и по тази причина от левицата до последния миг се опитвали да решат въпроса с КЕВР, да възстановят договорите с “Газпром “, да обезпечат природен газ и енергийни източници на България.

На финала Румен Гечев разяснява, че Българска социалистическа партия е на политическия терен повече от 130 години и по тази причина подготвена за изборите. „ Отново ще отидем при гласоподавателите и ще им кажем какво сме създали. Ще бъдем откровени и какво не сме създали и за какво не сме могли “, заключи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР