Има такъв народ са изпратили покани за политически преговори с

...
Има такъв народ са изпратили покани за политически преговори с
Коментари Харесай

„Има такъв народ“ кани три партии на политически преговори

" ИТН " са изпратили предложения за политически договаряния с част от другите партии. А точно Българска социалистическа партия, „ Демократична България” и " Изправи се БГ! Ние идваме! ", оповестява.

Очаква се в четвъртък (22 юли) да има публична позиция на партията на Слави Трифонов.

Засега няма отговор на въпроса дали такива предложения ще бъдат изпратени и до останалите две парламентарни групи - на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Депутатите прекрачиха прага на Народното събрание със поръчка за работа и разговор сред политическите сили. В очакване да получат мандата от президента, от „ Има подобен народ” оповестиха, че ще водят диалози с парламентарните групи. Част от тях обаче биха дали поддръжка единствено при избрани условия.

„ За нас е значимо този парламент да се концентрира върху правосъдна промяна. Ще търсим разговор с всички парламентарни групи”, сподели Христо Иванов от „ Демократична България”.

„ Важно е да имаме доверие между тях. То може да се ревизира през доста гласувания в зала”,коментира Арман Бабикян от „ Изправи се БГ! Ние идваме!”.

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не изключват поддръжка, само че под изискване – при осъществяване на избрани политики.

„ Ще изчакаме да забележим какво ще предложат - ще има ли диалози или разговор. За в този момент не са ни канали”, сподели Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия.

„ Разбраха, че би трябвало да има разговор и чуваемост”, разяснява Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи.

На твърда съпротива остават 63-мата депутати на ГЕРБ-СДС. „ Очевидно към този момент се оформи болшинство след през днешния ден. Г-жа Митева беше подкрепена от партиите на митинга и Движение за права и свободи. Лично аз считам, че тази настройка ще се резервира при предстоящ кабинет”, съобщи Тома Биков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР