Има такъв народ“ подготвят промени в Закона за енергетиката, като

...
Има такъв народ“ подготвят промени в Закона за енергетиката, като
Коментари Харесай

Каримански каза как токът ще поевтинее

„ ИТН “ приготвят промени в Закона за енергетиката, като задачата е да се контролира скъпия ток за бизнеса и бита. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по бТВ депутатът от партията на Слави Трифонов Любомир Каримански.

Според него наложеният мораториум върху цените на тока, парното и водата се явява като краткотрайна мярка.

Той посочи, че с препоръчаните през днешния ден промени страната и бизнесът ще си поделят тежестта за скъпата електрическа енергия – сумата за отплата ще бъде увеличена, само че от нея ще се възползват единствено засегнатите бизнесмени.

Има Такъв Народ оферират понижаване на софтуерните разноски на мрежовите оператори посредством закупуване на електрическа сила от публичния снабдител.

„ Имаме едни софтуерни разноски на всеки един мрежови снабдител. В момента вместо тези цени да бъдат плащани на свободния пазар, този разход ще бъде плащан от контролирания пазар, с цел да бъде обезщетен бизнеса “, изясни той.

Каримански уточни, че се планува фонд, който да дава непоклатимост на българската енергетика и който да генерира средства по обективен метод.

" В този фонд желаеме да ориентираме всички тези свръхпечалби на производителите и те да бъдат разпределени на един по-справедлив принцип, тъй че цената за крайния консуматор да няма този напън “, добави той.

Депутатът съобщи, че една от първите задания на парламентарната енергийна комисия ще бъде съставът на Комисията за енергийно и водно контролиране.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР