Има такъв народ обяви публично защо не приема оставането на

...
Има такъв народ обяви публично защо не приема оставането на
Коментари Харесай

ИТН обяви защо не иска финансовия министър. Шокиращи разкрития

„ ИТН ” разгласи обществено за какво не приема оставането на финансовия министър Асен Василев в постоянен кабинет на партията на Слави Трифонов. За запазването на Василев упорстват „ Демократична България ” и „ Изправи се БГ! Ние идваме ”.

" Вчера от трибуната на Народното събрание съпредседателят на " Демократична България " прочете декларация от името на парламентарната група. В тази декларация бяха предявени упоритости за интервенция на бъдещия състав на Министерски съвет. Четири дни преди тази декларация по инициирана от " ИТН " среща тук, в това Народно заседание, политическото управление на нашата партия се срещна с политическото управление на " Демократична България " ", съобщи с декларация от името на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов и посочи, че на тази среща от " Демократична България " са декларирали, че нямат и няма да имат искания към персоналния състав на Министерски съвет.

" Иванов уточни следните имена и това са министрите от настоящия кабинет: Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков поради тяхната експертиза и морална непорочност. Дали това е по този начин. Ето обстоятелства, които са обществено известни. Само обстоятелства ”, съобщи Йорданов. И разкри скандални обстоятелства от активността на финансовия министър Асен Василев като предприемач.

„ През 2008 година вложител дава 1 млн. и половина $ на компания, която се занимава с продажба на самолетни билите. Фирмата има четирима съдружници. Изпълнителен шеф е сегашният финансов министър Асен Василев. Няколко години поред заради неприятно ръководство и неприятни финансови резултати, вложителят е заставен да налива милиони. През 2009 вложителят, който работи с Европейската банка за възобновяване и развиване отхвърля да налива средства и настъпват спорове. Тогава в нарушаване на закона изпълнителният шеф Асен Василев дава персонален заем на компанията и няколко месеца по-късно изисква назад заема, като по този метод банкрутира компанията. Междувременно Асен Василев е водил договаряния с датски вложител и когато банкрутира компанията, в нарушаване на контракта той води част от програмистите и основава нова компания, което също в нарушаване на предходния контракт. Новата компания стартира да развива безусловно същата активност като предната компания и това довежда до правосъдни каузи в Лондон, Амстердам и Съединени американски щати. Съдебна техническа експертиза потвърждава, че новият артикул на Асен Василев е изработен въз основа на код от откраднат компютър персонално от господин Асен Василев. След излизането на тази експертиза, юристите на господин Василев оферират и реализират извънсъдебно съглашение, заплащайки няколко милиона $, признавайки обстоятелството за открадната интелектуална благосъстоятелност. Според нас човек, откраднал интелектуална благосъстоятелност, не би трябвало да бъде български министър ”, безапелационен бе Тошко Йорданов.

Разбираме смисъла на думата благосклонност, разбираме, че един човек може да е приветлив, само че когато приказваме за хора, които носят социална отговорност, избираме експерти, които нямат проблеми със закона. Препоръчваме на господин Христо Иванов да се интересува повече от фактологията, а не от личните си благосклонности ", съобщи още Тошко Йорданов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР