Има такъв народ на Слави Трифонов напуска коалицията, с мотива,

...
Има такъв народ на Слави Трифонов напуска коалицията, с мотива,
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Напускаме коалицията; Кирил Петков: Ще издържим

„ ИТН ” на Слави Трифонов напуща обединението, с претекста, че Кирил Петков прави национално изменничество по темета за Република Северна Македония и съобщавайки, в страната към този момент няма пари. Отговорът на премиера Кирил Петков пристигна на конференция на управлението на „ Продължаваме промяната ”, казвайки, че избира държавно управление на малцинството, в сравнение с такова, което му извива ръцете, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Излизам от ръководството. От през днешния ден издърпвам министрите на " ИТН " и поставям завършек на тази коалиция и на тази мъка, разгласи водачът на " ИТН " Слави Трифонов посредством видеообръщение.

Днес е денят на водораздела, съобщи министър-председателят Кирил Петков.

Министър-председателят Кирил Петков води друга външна политика, друга политика от тази на Министерство на външните работи, друга от Народно събрание, друга от заявената на КСНС. Министър-председателят взема различен външен министър, негов си, който се споделя Весела Чернева. Министър-председателят е заречен на разнообразни водачи от Европа и света, че ще вдигне ветото на РСМ и прави всичко допустимо това да се случи, макар че голяма част от българските жители РСМ да извърши контракта сред двете страни. Кирил Петков жестоко, безпардонно и едностранно неуважава подписаното съдружно съглашение. Македония е значима част от нашата история и душа и никой няма право да взема едностранни решения срещу волята на българския народ. Това се назовава национално изменничество, съобщи Слави Трифонов.

По отношение на бюджета и парите на страната, сподели Трифоново, акцентирайки, че откогато Асен Василев е финансов министър " хвърчат милиарди ".

Никой няма право да опитва с нашите пари - еднолично да ги харчи, в случай че ще не да е приключил Харвард, а да е приключил Галактическия институт, сподели още Трифонов.

Никой не знае защо се изхарчи най-голямата сума в историята на България - 9 милиарда лв. за 9 ден – 4 милиарда се източиха от енергетиката и се изхарчиха за настоящи потребности. 1,2 милиарда се взеха, с цел да се купи зърно. Зърно няма, а и 1,2 милиарда ги няма. Къде са? Къде е битката с мръсните пари? Къде са осветлените корупционни схеми на предходното ръководство? Какви звучи желанието на Асен Василев да изтегли нов дълг? Кой ще ги заплаща, той ли ще ги заплаща или нашите деца, съобщи още Слави Трифонов.

Той е безапелационен, че министрите на „ Продължаваме промяната ” водят страната към банкрут.

Трифонов заяви още, че депутатите от „ ИТН ” в Народното събрание ще поддържат актуализацията на бюджета в частта със обществените ограничения и пенсиите на хората, само че не и другата част, тъй като е нездравословна.

Министър Гроздан Караджов изиска 3,6 милиарда лв. в допълнение да бъдат платени на същите компании, които в последните години бяха разследвани от министър Бойко Рашков за злоупотреби. Когато ние казахме, че тази актуализация не е с цел да може да се допълват бюджетите на Министерство на регионалното развитие, с цел да увеличим пенсиите, с цел да помогнем на работещите фамилии, с цел да понижим цените на бензина и дизела получихме назад, че те няма да се съгласят, в случай че не дадем тези пари. Днес в Министерски съвет ние декларирахме, че това няма по какъв начин да се случи. Когато обещахме на нашите гласоподаватели, че ще има нулева приемливост против корупцията, имаме намерение това да се случи, съобщи министър-председателят Кирил Петков и съпредседател на " Продължаваме промяната ".

КПКОНПИ към този момент 6 месеца стои и се ръководи от заместника на Сотир Цацаров. Ние предложихме министър Рашков, това е индивидът, който би трябвало да оглави КПКОНПИ и да стартираме същинските следствия. „ ИТН ” дадоха отговор, че не са съгласни – без доводи, без нищо. Няма по какъв начин да стане. Готови сме на държавно управление на малцинството, само че няма да харчим. Ще реформираме КПКОНПИ и Бойко Рашков ще бъда отпред на тази организация, заяви още Кирил Петков.

Бойко Рашков: Невиждани са нарушаванията, осъществени в строителството

Вече близо година в Министерство на вътрешните работи се организират упорити, целенасочени следствия на активността на разнообразни длъжностни лица от ръководството на Бойко Борисов, свързани тясно с съответни компании, на които в несъгласие с българските закони е било предоставено построяването на автомагистрали в нашата страна, заяви от своя страна Бойко Рашков.

„ В резултат на тези следствия по безапелационен метод се откри, че на тези компании, стоящи покрай ръководещите, до кабинета на Борисов са отпуснати предплатено сред 50% и 80% от сумите, които е трябвало да бъдат разходвани от тези компании в или за строителство по-скоро на разнообразни пътища, в това число автомагистрала „ Хемус ”. Ние установихме при тези следствия, че тези държавни средства не са вложени за построяването на пътищата, не са вложени в построяването на Автомагистрала „ Хемус ”, те са разходвани за разнообразни потребности като е потвърдено, че някои от компаниите са получавали по комплициран път от банките, посредством основаване на кухи компании, употребявали са безимотни хора, посредством които сумите са били теглени, получавани от избрани банки и са отпътува в незнайна посока ”, сподели Рашков.

Той акцентира, че става дума за бюджетни средства. " Тези средства сега не е ясно къде се намират и защо се употребяват. Имаме данни, че част от тези компании са вложили държавните средства в обекти, които удовлетворяват техни фирмени, персонални групови ползи ", съобщи Рашков.

„ Мисля, че Министерство на вътрешните работи е длъжно да изнесе тази информация обществено и аз още на следващия ден ще направя нужното, с цел да може тази информация да стане обществено притежание ”, сподели Рашков.

Същевременно в последно време стана известно, че в Министерство на регионалното развитие се приготвя още веднъж да се финансират същите компании, без да се възнамерява, без да се потърси сметка за тези големи финансови запаси, които до този миг са потънали в тези компании, стоящи до покрай кабинета Борисов ”, сподели той и заключи: Невиждани са нарушаванията, осъществени в строителството.

Асен Василев: Коалицията беше образувана, с цел да сложим завършек на кражбите

Тази обединението беше мъчно образувана. Но имаше едно схващане в основата на образуване на обединението и това схващане беше, че ще се постави завършек на кражбите и че парите на българите ще бъдат разходвани транспарантно и оправдано. Нашата алена линия е да не допуснем обири. Днес сме тук поради нея, сподели и вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Не може да имаме разлики по това, че не би трябвало да се позволяват обири и че би трябвало да се реализира ефикасен надзор върху всеки лев държавна пара, съобщи още Асен Василев.

Христо Иванов: Нямаме право да тласкаме страната към още повече безпорядък

Вероятно всеки е желал да постави завършек на обединението, само че това не поставя завършек на мъката. Защото това, което липсваше в изявлението на господин Трифонов, е какво следва оттук насетне за страната. Не за нас, не за един или различен, които сме участници в тази непрекъсната драма. Какво следва? Тласкаме България към избори, към безпорядък, към ръководство с плаващи болшинства?

Ако човек съществено се отнася към това да представляваме хората, които са ни избрали, ние сме длъжни първо да си отговорим на този въпрос: „ Какво следва оттук насетне? “ и като забележим, че следва единствено още повече мъка, да седнем на сериозен диалог.

Да, може би обединението би трябвало да премисли доста неща за това по какъв начин работи. Мисля, че всички сме съгласни. Но настоявам, че нямаме право да тласкаме страната към още повече безпорядък. Надявам се и имам вяра, че сътрудниците от Има Такъв Народ ще схванат, че не могат създадат такава крачка и да се върнат на масата на диалози. Това е моят апел. Все още не е изтекло времето.

Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, откакто водачът на " ИТН " Слави Трифонов заяви, че изтегля министрите от кабинета и поставя завършек на обединението, сравнявайки я с мъка. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР